Çelik Kapı Nasıl Açılır Kapı Kili Açma Harika Öneriler

Çelik Kapı Nasıl Açılır Kapı Kilidi Açma Harika Öneriler

Özellikle çelik kapıların günümüzde ve yarında yaygın olarak kullanılması, evlerde güvenliğin büyük ölçümlerde sağlanmasına katkı sağlaması çilingir sektörünün de gelişmesine ortam hazırlamaktadır.

Hemen hemen herkesin veya birilerinin her zaman başına gelebilecek bir olaydır bu  kapının anahtarını kaybetme, çaldırtma, veya arkasında unutma gibi durumlarda izlenebilecek harita ve yöntemler bir çok kapı modelinde ortak uygulamalar ile açılma işlemi gerçekleştirilmektedir.

Anahtarsız kapı nasıl açılır

kapı acma1
çelik kapı açma yöntemleri
Günümüz teknolojisi ile güvenlik sektörü büyük gelişmeler yaşanmasına ortam hazırladı. Günümüzde özellikle evlerde, daha korunaklı, daha sağlam ve daha dayanıklı kapılarla donatılmaya çalışılıyor.
Çelik kapılar, her yerde her ülkede, ve her evde çok yaygın bir kullanıma sahip. Peki çelik kapınızın anahtarını gasp ettirdiniz, kaybetdiniz vb. herhangi bir sebepten yok oldu işte ne biliyim hiç aklıma gelmedi walla kapının  arkasında unuttum dediyseniz.. Ancak kapıyı açmak zorundasınız. Bu durumda çelik kapınızın kilidine ve göbeğine zarar vermeden maymuncuk sistemlerinin yardımıyla kaybettiğiniz anahtarı, şuan ki kilide zarar vermeden kullanabilmek için çalışmalısınız.
Maymuncuk sistemiyle çalışarak eski göbeğin ve kilidini zarar görmemesini, kaybettiğiniz veya unuttuğunuz anahtarların tekrar kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak kaybettiğiniz anahtarı geri bulabilme ve yedek anahtar imkânınız yoksa çelik kapınızın göbeğini ve kilidini çilingir yardımıyla tamamen değiştirmeniz şiddetle tercih edebirsiniz zira sonradan olan uykusuzluklara ve huzursuzluga ben karışmam diyim.
Bu sayede kapınıza yeni bir anahtar kilidi ve yeni bir göbek taktırabilirsiniz, yepyeni anahtarınızla yeni kapıyı tabi açabilirsiniz. Özellikle hırsızlık gibi durumlarda yeni göbek , yeni anahtar kilidi ve yeni anahtar kullanılmalıdır. Bu sayede eski göbek iptal edildiği için eski anahtarla kapının açılmasını engelleyebilirsiniz. Bu sayede Akşam evinizde rahat uyumanın %100 yakın olacaktır.

Kapı açma yöntemleri

kapı acma2
Çelik kapımı nasıl açarım
Günümüz teknolojisi evlerimizin daha korunaklı ve daha hassas kapılarla korunmasına, ortam hazırlamıştır.
Özellikle çok güçlü ve aşılması zor çelik kapılar yaygın olarak evlerimizde yer alıyor. Pekiyi, çelik kapınızı herhangi bir nedenden dolayı anahtarsız açmak isterseniz ne yapmalısınız?
  • Öncelikle evin içerisinde kilitli kaldıysanız ve anahtarınız da yoksa boş yere kendiniz açmaya uğraşmayın. İçeride kilitli kaldıysanız çelik kapınızı bir tek çilingir yardımıyla veya dışarıdan bir müdahaleyle açabilirsiniz.
  • Sonuç olarak içeriden herhangi bir müdahale yaparak çelik kapıyı açmanız mümkün değildir. Dışarıdan müdahale eden kişinin ise murç yardımıyla anahtar rozetini yukarı aşağı darbelerle kırması gerekir.
  • Anahtar rozetini başarılı bir şekilde kırdıktan sonra kilitte yer alan “barel” kısmı karşınıza çıkacaktır. Barel kısmını da kırdıktan sonra kapınıza yeni bir barel yerleştirerek kapıyı açabilirsiniz.
  • Eğer daire dışındaysanız ve kapıyı açmak istiyorsanız elinizdeki pet şişenin ucunu mızrak ucu gibi sivriltmeniz gerekiyor.
  • Çelik kapının anahtar deliğinin yaklaşık olarak 15 cm üzerindeki kilit diline aşağıdan yukarıya baskı uygulayarak ve çelik kapıyı ileri geri iterek kapınızı açabileceksiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar