2018'in Gelmiş Geçmiş En iyi Yabancı Diziler Listesi

2018'in Gelmiş Geçmiş En iyi Yabancı Diziler Listesi


En iyi yabancı diziler

Yabancı dizi izlemek isteyenleri için IMDb'nin en popüler dizileri listesine bakmak fikir verici olabilir. İşte 2018'de başlayan 5 yeni dizinin ilk 10'a girmeyi başardığı en popüler 60 yabancı dizi...

60- Modern Family

En Popüler yabancı diziler - imdb en iyi yabancı diziler - Modern Family
Popüler Yabancı Diziler – Modern Family
IMBD Puanı: 8.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 9
Yayın Tarihi: 2009 –
Oyuncular: Ed O’Neill (Jay Pritchett) / Sofía Vergara(Gloria Delgado Pritchett) /Julie Bowen (Claire Dunphy) / Ty Burrell (Phil Dunphy)/ Jesse Tyler Ferguson (Mitchell Pritchett) / Eric Stonestreet(Cameron Tucker) / Rico Rodriguez (Manny Delgado) / Nolan Gould (Luke Dunphy)
Modern Family dizisi de komedi – romantizm türünde son yıllarda yayınlanan ve gerek IMDB, gerekse diğer platformlarda oldukça fazla ilgi gören en iyi yabancı dizilerden biri. Ülkemizde de ilgi görmeyi başaran bu dizi aile hayatını sıradışı ve komik bir biçimde anlatıyor.
Dizide, ebeveyn rolünü üstlenen Phil  ve Claire, üç çocuğu ile birlikte dürüst ve açık bir ilişki kurma gayreti içerisindeler, ancak birbirinden haşarı çocukları yüzünden bu amaca ulaşmak hiç de kolay olmuyor.
Dizinin kurgusu içerisinde önemli rol oynayan diğer karakterler arasında Claire’in babası Jay ve onun Latin karısı Gloria da yer alıyor.
Modern Family dizisini ayırt edici kılan en önemli unsur başta da bahsettiğim üzere, aile hayatının katıksız ve dürüst bir biçimde yansıtılma çabası. Her ne kadar dizinin kurgusunda yer alan bazı olguları benimsememe ihtimaliniz bulunsa da, genel hatlarıyla bu diziden de hoşlanacağınızı düşünüyorum.

59- Supernatural

En iyi amerikan dizileri - dünyanın en iyi yabancı dizileri - supernatural
Dünyada En Çok İzlenen Yabancı Diziler – Supernatural
IMBD Puanı: 8.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 14
Yayın Tarihi: 2005 – 
Oyuncular: Jared Padalecki  (Sam Winchester) / Jensen Ackles (Dean Winchester)/ Misha Collins (Castiel) / Mark Sheppard (Crowley) / Jim Beaver (Bobby Singer) / Samantha Smith (Marry Winchester) / Mark Pellegrino (Lucifer)
Son birkaç yılda yayınlanan diziler yerine, biraz daha geçmişe 2000’li yılların başlarında yayınlanan dizileri izlemeye eğilimliyseniz, bu anlamda size önerebileceğimiz bir diğer dizi de Supernatural.
Tüm zamanların en iyi yabancı dizilerden biri olan bu dizi Wenchester kardeşlerin – Sam ve Dean’in – hikayesine odaklanıyor.
Dizide, Sam ve Dean kardeşler, anneleri doğa üstü bir şeytan tarafından öldürüldükten 22 yıl sonra bir seyahate çıkıyorlar. Kaybolan babalarını bulmak için çıktıkları bu yolculuk sırasında farklı doğa üstü varlıklarla da savaşan Winchester kardeşler, en nihayetinde babalarını buluyor.
Babalarını bulduktan sonra, annelerinin bir şeytan tarafından öldürüldüğünü öğrenen kardeşler annelerinin intikamını almak için bu şeytanın izini sürmeye ve onu bulmaya çalışıyorlar.
Supernatural dizisi özellikle ilk başlardaki sezonlarıyla soluksuz bir heyecan yaşatıyor. Korku  – fantastik dizi türünde yayınlanmış en iyi Amerikan dizilerinden biri olan bu dizi de izleyin derim.

58- Line of Duty

Yabancı Dizi Önerileri - En çok izlenen yabancı diziler - Line of Duty
En İyi Yabancı Diziler – Line of Duty
IMBD Puanı: 8.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
Yayın Tarihi: 2012 –
Oyuncular: Martin Compston (Steve Arnott) / Vicky McClure (Kate Fleming) / Adrian Dunbar (Ted Hastings) / Craig Parkinson (Cottan) / Keeley Hawes(Lindsay)
Line of Duty dizisi, 2012 yılında yayın hayatına başlamış olan polisiye ve dram türlerinde bir dizi.
En iyi yabancı diziler listesinde yer alan ve son yılların en popüler yabancı dizilerinden biri olan bu dizinin konusu ise şöyle; Dedektif Steve Arnott teröristlere karşı girişilen bir operasyonda kazara birini vurması neticesinde yolsuzlukla mücadele birimine transfer edilir.
Bu birimde Kate Fleming adlı bir başka dedektif ile birlikte çalışan Arnott, başarılı ve popüler bir dedektif olan Tony Gates’i soruşturmakla görevlendirilir. Arnott bundan sonra Tony Gates gerçekten karanlık bir suçlu olup olmadığını araştırmakla görevli olacaktır.

57- Legion

En İyi Amerikan Dizileri - En İyi ingilizce Diziler - Legion
Legion (Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler)
IMBD Puanı: 8.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2017
Oyuncular: Dan Stevens (David Haller) / Rachel Keller (Syd Barrett) / Amber Midthunder (Kerry Loudermilk) / Aubrey Plaza (Lenny Busker) / Bill Irwin (Cary Loudermilk) / Jeremie Harris (Ptonomy Wallace) / Jean Smart (Dr. Melanie Bird) / Katie Aselton (Amy Haller) / Mackenzie Gray (The Eye)
En iyi yabancı diziler listesinde yer vermek istediğim bir diğer fantastik yapım ise Legion. Marvel çizgi roman uyarlamalarının bir yenisi Legion.
Dizi ana hatları ile David Haller’in X-Men evreninde yer alan diğer mutanlarla birlikte hayatta kalma mücadelesi konu almakta. David Haller, yani Legion aynı zamanda bir şizofreni hastasıdır. Kendi içinde de kişiliği altında çok farklı özellikleri vardır. Aynı zamanda da X-Men camiasının en güçlü mutantlarından biridir.
Legion başlarda yavaş ilerleyen bir yapım. Dolayısı ile 1 – 2 bölüm izleyerek diziznin kesinlikle izlenmesi gereken yabancı diziler arasında yer alıp, almadığına karar vermeyin. Çünkü dizi ilerleyen bölümlerde hızlanıyor ve çok güzel açılıyor.
Eğer Arrow ya da The Flash gibi yabancı diziler ilgi alanınıza giriyorsa, Legion’u da yabancı dizi tavsiyeleri listenize mutlaka yazın derim.

56- Walking Dead

Sürükleyici Yabancı Diziler - Devam Eden Yabancı Diziler - Walking Dead
Ünlü Yabancı Diziler – Tavsiye Edilen Yabancı Diziler – Walking Dead
IMBD Puanı: 8.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 7

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2017
İlk Sezon Tarihi: 2010
Oyuncular: Andrew Lincoln (Rick Grimes) / Chandler Riggs (Carl Grimes) / Norman Reedus (Daryl Dixon) / Melissa McBride (Carol Peletier) / Lauren Cohan (Maggie Greene) / Danai Gurira (Michonne) / Steven Yeun (Glenn Rhee) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
En çok izlenen yabancı diziler arasında bir çok kişi tarafından önerilen yabancı dizilerden biri de Walking Dead. Walking Dead Frank Darabont tarafından geliştirilen bir Amerikan korku – drama dizisidir. Dizide Rick Grimes polis memuru olarak çalışırken görev hattında vurulup, hastaneye kaldırılıyor. Hastanede uyandığında ise dünyaya ölülerin (zombilerin) hakim olduğunu keşfediyor.
Ailesini bulmak için yola koyuluyor ve yol boyunca bazı zombi salgınından kurtulan insanlarla karşılaşıyor. Dizi aslında hem zombilere karşı verilen savaş macerasını hem de bu salgından kurtulan insanların arasında yaşanan çekimşeleri aktarıyor.
Walking Dead’in dünya çapında en sevilen yabancı diziler arasında olduğu kesin bir gerçek ki dizinin 8. sezonu çekiliyor. Eğer siz de zombiler ile ilgili aksiyon – korku türünde diziler seviyorsanuz, Walking dead sizin için izlenmesi gereken en iyi yabancı diziler arasında olacaktır.

55- Unsere Mütter Unsere Väter

Yabancı Dizi Tavsiye - İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler - Unsere Mutter Unsere Vater
En Güzel Yabancı Diziler – Dizi Tavsiyeleri – Unsere Mutter Unsere Vater
IMBD Puanı: 8.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır. (Final yapmış en iyi yabancı diziler arasında)
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1

Yayım Tarihi: 2013Oyuncular: Volker Bruch (Wilhelm Winter) / Tom Schilling (Friedhelm Winter) / Katharina Schüttler (Greta) / Miriam Stein (Charlotte) / Ludwig Trepte (Viktor Goldstein) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Sırada hem en iyi tarihi diziler hem de en iyi savaş dizileri arasında yer alan kült bir yapım olan Unsere Mütter Unsere Vater var. Eğer bu ismi ilk defa duyuyorsanız hiç şaşırmayın çünkü popüleritesi yüksek bir dizi değil. Ancak listede yer alan diğer en iyi yabancı diziler kadar kaliteli, hatta ilk 5’e rahat gireceğini düşündüğüm bir yapım.
Haziran 1941. Beş çocukluk arkadaşı, yakında Rusya’ya gidecek olan üçü için veda partisi düzenlemek için Berlin’de toplanıyor.
Wilhelm Winter ve küçük kardeşi Friedhelm, Wehrmacht’da hizmet etmek üzere çağrılıyor, Charlotte da hemşire olarak gönüllü oluyor. Grup, Noel’de tekrar bir araya gelmeyi umarak son bir veda partisi yapıyorlar
Tabii ki, durum düşündüklerinden çok daha farklı noktalara gidiyor. Savaş aylarca hatta yıllarca sürüyor ve gün geçtikçe daha da acımasız hale geliyor. Bu gençler ise sadece savaşta ayakta kalmak için değil, insanlık dışı bir rejime hizmet ederken bile insanlığını korumak için çaresizce bir mücadele ediyor.
Bir oturuşta soluksuz izleyebileceğiniz bir mini dizi olan Unsere Mutter Unsere Vater Alman sinemasının yaptığı gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında.

54- Dark

Yabancı Dizi Tavsiye - İzlenmesi gereken yabancı diziler - Dark
En Güzel Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Önerileri – Dark
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yayın Tarihi: 2017 – 
Oyuncular: Oliver Masucci (Ulrich Nielsen) / Karoline Eichhorn (Charlotte Doppler)/ Jördis Triebel(Katharina Nielsen) / Louis Hofmann (Jonas Kahnwald) / Maja Schöne (Hannah Kahnwald) / Stephan Kampwirth (Peter Doppler) / Shani Atias(Hannah)
Korku türünde dizileri seviyorsanız ve bu türde daha önce izlediğiniz bir dizi arıyorsanız size önerebileceğim dizilerin başında Dark dizisi geliyor. 2017 yılında Netflix platformu üzerinde yayın hayatına başlayan bu dizi kesinlikle izlenmesi gereken diziler arasında ön sıralarda yer alıyor.
Küçük bir Alman kasabası Winden’de gerçekleşen olayları konu alan Winden dizisi, iki çocuğun kaybolması üzerine açığa çıkan gerçekleri irdeliyor.
Dizi genel anlamda etkileyici bir yapım olarak öne çıkıyor. Bazı yönleriyle başka korku türündeki dizilerle benzeşen Dark’ı, “Stranger Things dizisinin yetişkin versiyonu” olarak niteleyen ve bu diziye benzeten birçok insan da bulunuyor.
Eğer korku, polisiye ve drama türünde dizileri seven biriyseniz bu diziyi de izlemek isteyebilirsiniz.

53- Louie

En iyi yabancı diziler sıralaması - Popüler Yabancı Diziler - Louie
en Popüler Yabancı Diziler – Louie
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5
Yayın Tarihi: 2010 – 2015 
Oyuncular: Louis C.K. (Louie) / Hadley Delany (Lilly)/ Ursula Parker (Jane) / Pamela Adlon (Pamela) / Steve Fabricant (Outside Steve) / Susan Kelechi Watson (Janet) / Nick Di Paolo (Nick) / Todd Barry(Nick)
En iyi yabancı dizilerden bir diğeri ise Louie. 2015 yılında son sezonu yayınlanan bu dizinin baş rolünde Louis C.K. ve Hadley Delany var. Aynı zamanda dizinin yaratıcısı, senaristi ve yönetmeni olan Louis C.K, dizide kendi hayatını kurgulayarak anlatıyor ve Louie adlı bir komedyen rolünü üstleniyor.
Dizinin ana karakteri Louie, eşinden boşanmış ve iki çocuğu olan bir babadır. New York City’de bir yandan a stand-up gösterileri yürüten, bir yandan da iki çocuğunu yetiştirmeye çalışan Louie, tüm bunların yanında bir de kendi özel hayatını yürütmeye çalışır.
Dizi ilerledikçe farklı karakterle tanışan Louie, her şeye rağmen gündelik hayatında mizah anlayışını kaybetmez ve tekrar aşık olmak için çaba gösterir.
Diğer komedi dizilerinden önemli ölçüde ayrılan Louie, sizlere bir melankoli havası yaşatabiliyor. Dizi, absürt komedi olmaktan çok öte bir dizi ve izleyicisine samimi bir eğlence imkanı sunuyor. Özgün bir komedi dizisi arıyorsanız bu diziyi izleme listenize alın derim.

52- Umbre

en iyi yabancı diziler sıralaması - en iyi yabancı diziler imdb - Umbre
Yabancı Diziler Listesi – IMDB En İyi Yabancı Diziler – Umbre
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2016 – 
Oyuncular: Serban Pavlu (Relu) / Maria Obretin(Gina)/ Andreea Vasile (Nico) / Madalina Craiu(Magda) / Gabriel Huian (Teddy) / Sergiu Costache(Sabin) / Doru Ana (Capitanu) / Dan Hurduc(Chuckie)
Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler ve en çok izlenen diziler listemde yer verebileceğim bir diğer dizi de Umbre. Bir Rumen dizisi olan ve yayınlandığı yıl olan 2014’den beri Amerika dahil dünyanın birçok ülkesinde ilgi gören bu dizi Relu adlı bir aile babasının hikayesine odaklanıyor. Evli ve iki çocuğu olan Relu dışardan bakıldığında gayet sıradan bir hayatı olan bir taksi şoförü gibi gözükmektedir.
Ama aslında bu adam iki farklı hayatı olan ve bir yandan da Capitanu adlı gangster için çalışan ve onun için para toplayan bir suçludur. Relu her ne kadar bu gerçeği uzun bir süre saklasa da, bir gün Relu’nun kazara birini öldürmesiyle her şey değişecek bir gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlayacaktır.
Bazı hayranları tarafından, Romanya’nın “the Breaaking Bad” dizisi olarak da görülen  ve yine bazılarına the Sopranos’u anımsatan Umbre’nin oyuncu kadrosu oldukça iyi. Başrolde oynayan Serban Pavlu Rumen tiyatrosunun en büyük isimlerinden biri ve rolünü oynarken çok iyi bir performans sergiliyor. Dizide rol alan diğer oyuncu seçimleri de gayet iyi.
IMDB sıralamasında oldukça iyi bir yer edinen bu diziyi de vakit kaybetmeden izlemenizi öneriyorum. The Breaking Bad türünde dizilerden hoşlanıyorsanız, bu diziyi de seveceğinizi düşünüyorum.

51- The Punisher

Bitmiş En İyi Yabancı Diziler - Dünyanın en iyi yabancı dizileri - Punisher
İzlenmesi Gereken En İyi Yabancı Diziler – Punisher
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yayın Tarihi: 2017 –
Oyuncular: Jon Bernthal (Frank Castle) / Amber Rose Revah (Dinah Madani) / Ebon Moss-Bachrach(David Lieberman) / Ben Barnes (Billy Russo) / Jaime Ray Newman (Sarah Lieberman) / Kobi Frumer(Zach Lieberman) / Paul Schulze (Rawlin) /  Michael Nathanson (Sam Stein) / Ripley Sobo (Leo Lieberman)
Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listemize giren bir diğer dizi de The Punisher. Bir Marvel çizgi roman uyarlaması olan bu dizi, eski deniz piyadesi Frank Castle’ın intikam almak amacıyla başlattığı hikayeyi anlatıyor.
Dizide, Frank Castle, eşi ve çocuklarının öldürülmesi üzerine intikam almak için harekete geçiyor ve ailesinin intikamını almayı kendine yegane amaç ediniyor.
Castle ailesini katledenleri bulmak için Micro adlı bir hacker’ın izini sürerken New York’un yer altı dünyasından çok daha derinlere inen komploları gün yüzüne çıkarıyor. Şehirde “the Punisher” (cezalandırıcı) olarak anılmaya başlayan Castle’ın bundan sonraki çabası ise ailesinin intikamından çok farklı bir amaca hizmet etmeye başlıyor; şehirdeki adaletsizliklerle ilgili gerçeklere ulaşmak.
The Punisher dizisi, her ne kadar kurgusu itibariyle başka yapımları anımsatıyor olsa bile, oyunculuk performansı ve hikayenin akıcılığı sayesinde yabancı dizi önerilerim arasında yer edinmeyi hak ediyor. Özellikle, Marvel hayranlarının bu diziyi seveceklerini düşünüyorum.

50- Boardwalk Empire

gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler - efsane yabancı diziler - Boardwalk Empire
Favori Yabancı Diziler – Yabancı En İyi Diziler – Boardwalk Empire
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5
Yayın Tarihi: 2010 – 2014
Oyuncular: Steve Buscemi (Enoch “Nucky” Thompson) / Kelly Macdonald (Margaret Thompson) /Michael Shannon (Nelson Van Alden) / Shea Whigham (Elias Eli Thompson)/ Stephen Graham (Al Capone) / Vincent Piazza (Lucky Luciano) / Michael Kenneth Williams (Chalky White) / Paul Sparks ( Mickey Doyle) /  Gretchen Mol (Gillian Darmody)
Bir romandan uyarlanan ve son zamanların en çok izlenen yabancı dizileri arasına girmeyi başarabilen dizilerden biri de Boardwalk Empire. Bu dizi popüler bir roman olan “Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City adlı kitaptan uyarlanmış ve aynı ölçüde popüler olmayı başarmış.
Boardwalk Empire dizisinin hikayesi genel olarak, Nucky lakaplı Enoch Thompson’a odaklanıyor. Dizide, Federal Hükümet, 1920 ile 1930’larda Atlantic City şehrinin etkili figürlerinden olan bu karakterin yasadışı bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışıyor ancak Thompson’u alt etmek hiç de o kadar kolay olmuyor.
Dönemin yasadışı ve yozlaşmış ilişkiler yumağını başarılı bir şekilde yansıtan Boardwalk Empire, Breaking Bad veya the Sopranos gibi diziler kadar popüler olmasa da, son yılların en istisnai ve çok katmanlı dizisi olarak öne çıkıyor.
Dram ve polisiye türünde bir dönem dizisi arıyorsanız bu diziyi de izleme listenize ekleyin derim.

49- Parks and Recreation

En Çok İzlenen Yabancı Diziler - İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler - Parks and Recreation
En İyi Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Tavsiyeleri – Parks And Recreation
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 7
Yayın Tarihi: 2009 – 2015
Oyuncular: Amy Poehler (Leslie Knope) / Nick Offerman (Ron Swonson) /Aubrey Plaza (April Ludgate) / Chris Pratt (Andy Dwyer)/ Aziz Ansari(Tom Haverford) / Jim O’Heir (Jerry Gergich ) / Retta(Donna Meagel) / Rashida Jones (Anna Perkins) / Adam Scott (Ben Wyatt)
Parks and Recreation veya Türkçe adıyla Park ve Bahçeler dizisi, komedi türünde yayınlanan ve oldukça özgün bir hikayeye sahip dizilerden birisi. En çok izlenen ve oylanan yabancı diziler arasına girmeyi başaran bu dizinin konusu şöyle; Indiana Park ve Bahçeler departmanında orta düzey bir bürokrat olan Leslie Knope, şehrini güzelleştirmek ve kariyerinde ilerleme sağlamak istemektedir.
Bu amacını, terkedilmiş bir yapının parka dönüştürülmesi sürecini destekleyerek gerçekleştirmek isteyen Leslie’nin karşısına her defasında farklı engeller çıkmaktadır; bazen beceriksiz bürokratlar, bazen bencil komşular, bazen de diğer bürokratik süreçler Leslie’nin işini zorlaştırmakta, süreci uzatmaktadır.
Tıpkı “The Office” dizisi gibi mockumenary tekniği kullanılarak çekilen bu diziyi de beğeneceğinizi düşünüyorum.

48- Outlander

En Popüler Yabancı Diziler - Yabancı Diziler Listesi - Outlander
En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Popüler Yabancı Diziler – Outlander
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2016 – 2018
Oyuncular: Caitriona Balfe (Claire Randall) / Sam Heughan (Jamie Fraser)/ Duncan Lacroix (Murtagh Fraser) / Tobias Menzies (Jack Randall) / Grant O’Rourke (Rupert Mackenzie) / Graham McTavish(Dougal MacKenzie) / Stephen Walters (Angus Mhor)
Outlander dizisi en iyi yabancı diziler listemde yer alan bir diğer dizi. Dönem dizisi olarak çekilen bu yapım Diana Gabaldon’un bir kitabından uyarlama. Dizinin konusu İkinci Dünya Savaşı sonrasına dayanıyor.
Dizinin konusu şöyle; Frank Randall, savaş biter bitmez evine dönüyor ve eşi Claire Randall ile birlikte ikinci bir balayı yapmaya karar veriyor. Zamanda yolculuk ederek, 1740’ların İskoçya’sına Inverness şehrine yolculuk yapan Randall ailesi burada hiç beklemedikleri olaylar ile karşı karşıya kalıyorlar.  Claire Randall’ın bir İngiliz casusu olabileceğinden şüphelenen İskoçlar, ailenin kendi zamanına dönüşünü engelliyorlar.
Outlander dizisi çok özgün bir konuya ve senaryo örgüsüne sahip. Dizi oyunculuk performansları itibariyle de göz dolduruyor. Dram – fantastik türündeki bu diziye de mutlaka izlenmesi gereken diziler arasında yer verebilirsiniz.

47- Justified

Yeni yabancı dizi önerileri - en iyi yabancı dizi önerileri - Justified
Yabancı Dizi Önerileri – Yabancı Dizi Tavsiyeleri – Justified
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 6
Yayın Tarihi: 2010 – 2015
Oyuncular: Timothy Olyphant (Raylan Givens) / Nick Searcy (Art Mullen) / Joelle Carter (Ava Crowder) / Jacob Pitts (Tim Guttersen) / Erica Tazel (Rachel Brooks) / Walton Goggins (Boyd Crowder) / Natalie Zea (Winona Hawkins) / Jere Burns (Wynn Duffy)
Dünyada en çok izlenen ve beğeni toplayan diziler arasında girmeyi başaran bir diğer dizi de Justified. Sekiz defa Emmy ödüllerine aday gösterilen ve bunların ikisinde kazanmayı başaran bu dizi özellikle başrol rolündeki Timothy Olyphant ile dikkatleri çekiyor. Dizi tatmin edici düzeyde sürükleyici ve merak uyandırıcı.
Dizinin konusu Miami’de görev yapan ve kanunları kendi bildiği şekilde uygulayan bir polis şefinin – Raylan Givens’ın – hikayesine dayanıyor. Sırf bu yüzden patronuyla anlaşmazlığa düşen polis şefi Givens’in kanun bilmezliği görev yerinin değiştirilmesine, Kentucky’e gönderilmesine neden oluyor ve Givens yeni görev yerinde karşısına çıkan davaları çözmeye çalışıyor.
Justified dizisi ilk bakışta çok dikkat çekici bir dizi gibi durmasa da, bu diziyi zengin kılan ve en iyi yabancı diziler listesine girmesine yardım eden birden fazla unsur söz konusu. Bahsettiğim üzere, oyuncu seçimi bu unsurlardan sadece biri. Eğer polisiye – aksiyon türünü seven biriyseniz bu diziyi de kaçırmayın derim.

46- Atlanta

Dünya'da En Çok İzlenen yabancı diziler - Mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler - Atlanta
Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Diziler – Atlanta
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2016 – 
Oyuncular: Donald Glover (Earnest “Earn” Marks) / Brian Tyree Henry (Alfred “Paper Boi” Miles) / Lakeith Stanfield (Darius) / Zazie Beetz (Van) / Khris Davis(Tracy) / RJ Walker (Clark County)
Donald Graver tarafından yaratılan ve en iyi yabancı diziler arasına girerek, aynı zamanda dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri haline gelen diğer bir dizi de Atlanta.
Atlanta dizisinin konusu şöyle; iki kuzen daha iyi bir hayat kurmak için yoğun çaba sarf ederler. Bu iki karakterden biri olan Earn Marks, kuzeni Alfred Marks’ın rap yeteneği olduğunu keşfedince, ona menajerlik yapmaya başlar. İki kuzen ve arkadaşları Darrius bundan sonra Atlanta’da rap dünyasında hikayelerini yazacaklardır.
Atlanta genel olarak eğlenceli ve keyif verici bir yapım. Dizi konusunda farklılık arıyorsanız bu diziyi tereddüt etmeden hemen şimdi açıp izlemeye başlayabilirsiniz.

45- Mad Men

Son yılların en iyi yabancı dizileri - en iyi yabancı diziler listsi - mad men
En Çok İzlenen Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Önerileri – Mad Men
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 7
Yayın Tarihi: 2007 – 2015
Oyuncular: Jon Hamm (Don Draper) / Elisabeth Moss (Peggy Olson) / Vincent Kartheiser (Pete Campbell) / January Jones (Betty Francis) / Christina Hendricks (Joan Harris) / Aaron Staton (Kon Cosgrove) / Rich Sommer (Harry Crane) / John Slattery (Roger Sterling) / Kiernan Shipka (Sally Draper)
Diğer diziler kadar popüler olmasa da,  Mad Men yabancı diziler arasında izlenmesi gereken en iyi dizilerden biri olarak öne çıkıyor. Kendine has bir izleyici kitlesine sahip olan bu dizi 1960’larda geçen bir hikayeye dayanıyor. 1960’lı yıllarda New York’un baş ettiği ırkçılık, alkol ve sigara bağımlılığı gibi sorunları da yoğun bir şekilde işleyen bu dizi temel olarak  Sterling Cooper adlı küçük bir reklam firmasında yaşanan olaylara yoğunlaşıyor.
Dizinin en can alıcı özelliği, anlattığı dönemin zalim, pörsümüş ve yozlaşmış dünyasını başarılı bir şekilde, romantizm olgusundan da sıyrılmadan anlatmasıdır.
Dizide, baş karakter olarak öne çıkan Don Draper’in, çocukluk dönemine ait problemli geçmişini saklama çabası ve aşk hayatı ele alınıyor.  Mad Men dizisini diğer birçok diziden ayıran şey de bu aslında. Diziyi izlerken  Draper’in zafiyetlerini gizlemek adına dış dünyaya karşı takındığı tavrı görmeniz mümkün. Drama dalında birçok kez ödül alan bu dizi insan psikolojisine de yolculuk yapmanızı ve insanın derin dünyasını farklı bir açıdan gözlemlemenizi sağlıyor.
Dönem dizilerini seven birisiyseniz, 1960’ların Amerika’sını oldukça başarılı bir şekilde anlatan bu diziyi de beğeneceğinizi düşünüyorum.

44- Lost

Dizi Önerileri - En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Lost
En İyi Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Önerileri – Lost
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 6
Yayın Tarihi: 2004 – 2010 
Oyuncular: Jorge Garcia (Hugo “Hurley” Reyes) / Josh Holloway (James “Sawyer” Ford)/ Yunjin Kim (Sun-Hwa Kwon) / Evangeline Lilly (Katherin “Kate” Austen)) / Terry O’Quinn (John Locke) / Naveen Andrews (Sayyid Jarrah) / Matthew Fox (Dr. Jack Shephard)/ Daniel Dae Kim (Jin-Soo Kwon)
Lost dizisi, en çok beğeni gören yabancı diziler arasında  bulunup, IMDB sıralamasında da iyi bir yer edinmiş olan dizilerden biri. Yayınlandığı dönemde ülkemizde oldukça popüler olmayı başaran bu dizi sahip olduğu popülariteyi kesinlikle hak ediyor.
Altı sezondan oluşan ve aksiyon-fantastik dizi türünde en iyi Amerikan dizilerinden bir olan Lost’un konusu ise şöyle; Oceanic Havayollarının 815 numaralı uçağı Pasifiğin ortasında bir adaya düşer.
Düşen uçağın sağ kalan yolcuları ıssız ve kimsesiz gibi gözüken bu adada hayatta kalma mücadelesi vermeye başlar. Çok geçmeden adada yalnız olmadıklarını ve adadın gizli sırlarla dolu olduğunu anlayan yolcuları gizemli olaylar bekliyordur.
Uçağın sağ kalan yolcularından olan ve dizinin odak noktasında bulunan Reyes, Sawyer, Kim, Kate, Jack, John Locke ve Sayyid adlı yolcular bir yandan “the Others” (Diğerleri) diye niteledikleri adadın gizemli sakinleriyle mücadele ederken, bir yandan da bu adadan kurtulmanın yollarını ararlar.
Altın küre, Satum Ödülleri ve Emmy Ödüllerini de kazanan bu diziyi seveceğinizden şüphem yok. Hala izlemediyseniz bu diziyi de izlenmesi gereken diziler listenize dahil edin mutlaka.

43- Hannibal

En İyi Yabancı Dizi Önerileri -
İzlenecek En İyi Yabancı Diziler – Gelmiş Geçmiş En İyi Diziler – Hannibal
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır ( Final Yapmış En İyi Yabancı Diziler Arasında )
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3

Yayın Tarihi: 2013 – 2015Oyuncular: Hugh Dancy (Will Graham) / Mads Mikkelsen (Dr. Hannibal Lecter) / Caroline Dhavernas (Dr. Alana Bloom) / Laurence Fishburne (Jack Crawford) / Scott Thompson (Jimmy Price) / Aaron Abrams (Brian Zeller0)… / (Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Yabancı dizi önerileri listesinde en iyi yabancı diziler arasında yer alan ve final yapmış bir seri olan Hannibal var.
FBI Davranış bilimi dirimi başkanı Crawford, özel araştırmacı Will Graham’ı Maryland bölgesindeki çeşitli cinayet davalarını çözmeye yardım etmesi için işe dahil ediyor. Graham, bir katilin bakış açısını üstlenmenin yanı sıra onlarla empati kurma kabiliyete de sahiptir.
Bu yeteneği, hayat kurtarırken Graham’ı da rahatsız etmeye başlıyor. Hatta öyle ki bazı cinayetlerde Graham’ın korkulu zihni istemsiz bir şekilde gerçeği çarpıtılmasına yol açıyor. Jack, yaptığı iş ile başa çıkmasına yardımcı olmak amacıyla Will Graham’a bir psikiyatr atıyor.
Psikiyatrist ise, meslektaşları tarafından parlak zihni ile ve övgü dolu bir doktor olarak bilinen ancak aynı zamanda da son yıllarda en çok aranan seri katil The Chesapeake Ripper olarak bilinen Hannibal Lecter’dir.
Jack, Will ve Hannibal bir dostluk geliştirdikçe, Hannibal, Graham’ı kullanarak FBI’dan bilgi sızdırmaya ve FBI ile tehlikeli bir oyun oynamaya başlıyor.
Yine içerisinde polisiye bir hikaye ve aksiyon barındıran bu yabancı dizi izlenmesi gereken en iyi yabancı diziler arasında.

 42- Twin Peaks

İzlenmesi Gereken En İyi Yabancı Diziler- IMDB En İyi Diziler - Twin Peaks
Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – İzlenecek En İyi Yabancı Diziler – Twin Peaks
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2017
Oyuncular: Kyle MacLachlan (Dale Cooper) / Sheryl Lee (Laura Palmer) / Michael Horse (Deputy Chief Tommy ‘Hawk’ Hill) / Chrysta Bell (FBI Agent Tammy Preston) / Miguel Ferrer (FBI Agent Albert Rosenfield) / David Lynch (FBI Deputy Director Gordon Cole) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Yeni yabancı dizi önerileri bakanlar, hem de izlemeye gerçekten deysin, en iyi yabancı diziler sıramalasında olsun diyorsanız, aradığınız dizi Twin Peaks olabilir.
Hikaye, ABD-Kanada sınırları yakınında, Twin Peaks isimki sakin bir kasabadayaşayan genç bir kız olan Laura Palmer’ın öldürülmesi ile başlıyor.
Herkes, işlenen cinayetten çok şaşkın ve olumsuz anlamda etkilenmiş görünüyor. FBI’dan Cooper Laura olayı araştırmak için kasabaya geliyor. Ancak zamanla FBI ajanı kasabanın ortalama sakin kasaba olmadığını, herkesin sakladığı şeyleri varmış gibi görüyor.
Gece, Ajan Cooper, esrarengiz insanların garip vizyonlarını görüyor; böylece Cooper bu kasabada zannedildiğinden çok daha büyük bir şeyin gerçekleşmekte olduğunu, tek bir cinayet davasından çok daha kötü şeyler döndüğünü anlamaya başlıyor.
Eğer polisiye – gizem türünde dizilerden hoşlanıyorsanız, en iyi polisiye yabancı diziler arasında yer alan Twin Peaks’e mutlaka bir göz atın derim.

41- Taboo

Dünyada En Çok İzlenen Diziler - Dizi Önerileri - Taboo
En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Taboo
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2017Oyuncular: Tom Hardy (James Keziah Delaney) / Oona Chaplin (Zilpha Geary) / Leo Bill (Benjamin Wilton) / David Hayman (Brace) / Jonathan Pryce (Sir Stuart Strange) / Edward Hogg (Godfrey) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
En iyi yabancı diziler sıralamasında yer vermek istediğim ve benim de bayılarak izlediğim ve izlenmesi gereken en iyi yabancı diziler arasında yer aldığına inandığım bir diğer  yapım ise, Taboo.
James Keziah Delaney’nin (Tom Hardy) sevdikleri tarafından Afrika’da kaybolduğu ya da öldüğü tahmin edilen 12 yıl geçiyor. 12 yıl sonra 1814’de Londra’ya dönen Delaney, babasının cenaze töreni için zamanında 14 çalınmış elmasla gizemli bir şekilde ortaya çıkıyor.
Savaşan Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından ihtilafa düşen Kuzey Amerika’nın batı sahillerinin küçük bir bölümünü devralan Delaney, bir gemi satın alıp mirasını geri almaya hazırlanıyor. Fakat doğu hindistan şirketi, ticari amaçları doğrultusunda bunu engellemeye çalışıyor. Aynı zamanda da kız kardeşi ile önceden kalma ve hala devam ettirmeye çalıştığı, olayların seyrini etkileyen bir ensest ilişki söz konusu.
Dizi konusu kabaca bundan ibaret gibi görünse de, ilginç olan doğaüstü bir alt çizgiye de sahip. 1814 yılının Londra’sında geçen dizi, yalnızca üç tonda: gri, çamurlu ve karanlık. Kostümler, afmosfer, oyunculuklar gerçek anlamda harika. Hardy’nin inanılmaz bir performansı sayesinde de dizi gerçekten sizi ekrana kilitleyebiliyor. Özelikle Tom Hardy hayranıysanız,  son yılların en iyi yabancı dizileri arasında yer alan bu dizi kesinlikle sizin için biçilmiş kaftan

40- Mindhunter

Dünyanın En İyi Dizileri - İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler
Mindhunter – (En İyi Yabancı Diziler Imdb)
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2017
Oyuncular:
 Jonathan Groff (Holden Ford) / Holt McCallany (Bill Tench) / Hannah Gross (Debbie Mitford) / Sonny Valicenti (ADT Serviceman) / Anna Torv (Wendy Carr) / Cotter Smith (Unit Chief Shepard)
Yabancı dizi önerileri listesinde yer alan, psikolojik türde bir diğer yabancı dizi ise Mindhuner. Konusu ise şu şekilde: Holden Ford FBI ile birlikte çalışan ve aynı zamanda eğitim veren dinamik, oldukça akıllı ve aklı ile fark yaratan bir kişidir. Görev aldığı bir vakada gerçekleşen bir olay Holden’ı derinden sarsar ve suçlulara, neden suç işlediklerine veya nasıl suçlu olduklarına, suçlu olmaya onları neyin ittiğini anlamak için farklı bir pencereden bakılması gerektiğini düşünür ve bunun üzerine harekete geçer.
Yanına Amerika’nın en ünlü davranış bilimcisi olan Bill Tench’i de alır ve ünlü katillerle tek tek görüşmeye başlar. Bu görüşmeler bir sorgulamadan ziyade, röportaj gibi yapılır ve hatta arkadaş olunmaya çalışılır ki katilletle empati yapılıp, onları suça neyin ittiği araştırmaya başlanır.
Holden’ın hedeflediği ise suçlu piskolojisini derinlemesine inceleyip, anlamaktır. Böylece ileride ortaya çıkabilecek potansiyel cinayletlerin, suçluların önüne geçebileceğini düşünmektedir.
Gerçekten akıl dolu, ezber bozan ve beyin yakan cinsten bir yapım olmuş Mindhunter. Eğer bu tür yapımlar hoşunuza gidiyorsa, en iyi psikolojik yabancı diziler arasnda yer alan Mindhuner’a mutlaka bir göz atın derim.

39- The Handmaid’s Tale

En İyi Yabancı Dİziler - Yabancı Dizi Önerileri - Yabancı Dizi Tavsiyeleri - The Handmaid's Tale
The Handmaid’s Tale ( En İyi Yabancı Diziler Sıralaması )
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2017
Oyuncular: 
Elisabeth Moss (June Osborne) / Yvonne Strahovski (Serena Joy Waterford) / Max Minghella (Nick Blaine) / Amanda Brugel (Rita) / Joseph Fiennes (Fred Waterford) / Madeline Brewer (Janine) / O-T Fagbenle (Luke Bankole) / Ann Dowd (Aunt Lydia)
Yabancı dizi tavsiyeleri listesinde yer vermek istediğim, son zamanların popüler yabancı dizileri arasında yer alan bir diğer kaliteli yapım ise The Handmaid’s Tale
Kadınların sadece hizmetçi ve çocuk doğurmak amaçlı kullanıldığı, tüm haklarının ellerinden alındığı, tamamı ile erkeklerin egemenlik sürdüğü, dindar bir yönetim yapısında yönetilen bir ülkeyi anlatıyor. Aslında bu ülke gelecekteki bir zamanda kurgulanmış Amerika.
Amerika’da rejimin değiştiği bu yeni ülkede, rejime karşı ve rejim tarafından yakalanmış kadınlar ise ülkenin yüksek mertebede bulunan yönetici ve kumandanlarına hizmetçi olarak veriliyor. Dizi ise bu yaşananları Offred isminde (dizinin ana karakteri) hizmetçi olarak kullanılan ve dehşet verici bir hayat yaşamak zorunda bırakılan kadınlardan bir tanesi üzerinden veriyor.
Eğer siz de benim gibi bu en iyi yabancı diziler listesinde yer alan bir çok diziyi seyterttiyseniz ve yeni yabancı dizi önerileri arıyorsanız, 2017 yılında yayım hayatına başlayan ve Emmy ödüllerini alt üst eden bu yapıma mutlaka bir göz atın derim.

38- Big Little Lies

Big Little Lies - En İyi Yabancı Diziler - Yabancı Dizi Önerileri
Big Little Lies – En İyi Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Önerileri
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2017
Oyuncular: 
Reese Witherspoon (Madeline Martha Mackenzie) / Nicole Kidman (Celeste Wright) / Zoë Kravitz (Bonnie Carlson) / Laura Dern (Renata Klein) / Shailene Woodley (Jane Chapman) / Alexander Skarsgård (Perry Wright) / Adam Scott (Ed Mackenzie)
Big Little Lies genel hatları ile kadınların modern toplumdaki ilişkilerinin karmaşıklığını anlatıyor. Dizi özünde,  insanların toplumda başarılı ve mutlu olduğu izlenimi ile harika resimler verirken, kendi evlerinde nasıl istismara uğradıkları ve istismarla nasıl başa çıkmaya çalıştıklarının hikayesini anlatıyor.
Dizide tema, hikayenin işleniş biçimi, kadro, yönetmenlik ve muzik gerçekten olağanüstü. Hele bir de Nicole Kidman hayranlığınız varsa, bu yapımı en iyi yabancı diziler listende kendiniz için ilk sıralara yazabilirsiniz.

37- Mr. Robot

En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler - Mr. Robot
Yabancı Dizi Önerileri – En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Mr. Robot
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 11 Ekim 2017İlk Sezon Tarihi: 2015Oyuncular: Rami Malek (Elliot Anderson) / Carly Chaikin (Darlene) / Portia Doubleday (Angela Moss) / Martin Wallström (Tyrell Wellick) / Christian Slater (Mr.Robot) / Stephanie Corneliussen (Joanna Wellick) / Michael Cristofer (Phillip Price) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler arasında yine kendimin de her saniyesinden zevk aldığım dizilerden bir diğer ise Mr. Robot. Gerçekten izlenecek en iyi yabancı diziler arasında mı ? Verdiğim vakte değer mi diye soruyorsanız, cevabım kesinlikle evet !
Mr. Robot Dramayı mükemmel bir gerilim karışımı ile harmanlayan bir bilimkurgu şovu. Teknolojiye hayran insanlar için kaçırılmaması gereken bir yapıt. Eğer sadece bir kaç bölümünü izleyip, diziyi izlemeyi bıraktıysanız inanın bana kaybettiğiniz çok şey var demektir.
Tabii Mr. Robot sadece en iyi bilim kurgu dizileri arasında gösterilirken aynı zamanda gerilim ve dram konularında da bir o kadar iddialı bir seri.
İngiliz dilinde “blow your mind” kelimesinin tam anlamıyla hakkını veren, akıl tutulması yataşabilecek türden, oyunculuk, senaryo, dizinin ilerleyişi gibi her şey bu epik gerilim dizisini için resmen senkronize edilmiş. Yabancı dizi önerileri listesinde kesinlikle en iyi diziler arasında yer alan ve mutlaka izlemenizi önerdiğim bir dizi Mr. Robot.

36- Silicon Valley

Mutlaka İzlenemesi Gereken Diziler - Dünyada En Çok İzlenen Diziler - Silicon Valley
En İyi Yabancı Diziler – En Popüler Yabancı Diziler – Silicon Valley
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Yok
İlk Sezon Tarihi: Nisan 2018
Oyuncular: Thomas Middleditch (Richard Hendricks) / T.J. Miller (Erlich Bachman) / Josh Brener (Nelson ‘Big Head’ Bighetti) / Martin Starr ( Bertram Gilfoyle) / Kumail Nanjiani ( Dinesh Chugtai) / Amanda Crew (Monica Hall) … (Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Özellikle çağımızın mesleği girişimciler için izlenmesi gereken diziler kategorisinde yer alan Silicon Valley, en iyi yabancı diziler listemizdeki bir diğer komedi yapımı.
Komedi dalında yabancı dizi önerileri dendiğinde önerilen çoğu dizinin aslında komik olmadığını görürüz. Bunun nedeni de yabamcı dizilerin kültürümüz dışında komedi yapması. Bu yönleriyle evrensel olarak başarısız kalabiliyorlar. Fakat Silicon Valley dizisinin sahip olduğu komedi unsurları tamamen global kitleyi kesinlikle yakalıyor.
Genel olarak genç kitleye hitap etse de, girişimcilik ve yazılım teknolojileri ile ilgilenen veya ilgilenmeyen her insanı kendine bağlayan bir havası olduğunu söyleyebilirim.
Silicon Valley’de aynı evi paylaşan dört yazılım uzmanı ve bir girişimcinin, buldukları etkili bir yazılım ile nasıl Facebook, Google gibi bir dev olacakken başarılı bir şekilde olamadıklarını izliyoruz.
Komedi unsurunun merkezinde dönen dizi çok iyi kurgulanmış ve ters köşeler çok iyi adapte edilmiş. Günümüz teknoloji dünyasının iki yüzlülüğünü, girişimcilerin karşılarına çıkan engelleri komediyle harmanlayan dizi, günümüz teknoloji devlerine yaptığı göndermelerle de izleyicinin gönlünü kazanıyor.
Normal sürede ne zaman başlayıp bittiğini anlayamadığımız bölümleri ve uzun süreli sezon aralarıyla izleyenlerin canını sıksa da, aynı Game of Thrones ve Sherlock yapımları gibi en popüler yabancı diziler kategorisinde yeni sezonları en çok beklenen diziler arasında izlemenizi mutlaka tavsiye ettiğim diziler arasındaki yerini alıyor.

35- Spartacus

İzlenmesi Gereken En İyi Yabancı Diziler - Dünyanın en iyi yabancı dizileri - Spartacus
İzlenecek En İyi Yabancı Dİziler – Final Yapmış Yabancı Diziler – Spartacus
IMBD Puanı: 8.6 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır. ( Bitmiş en iyi yabancı diziler arasında )
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3

Yayım Tarihi: 2010 – 2013Oyuncular: Liam McIntyre (Spartacus) / Manu Bennett (Crixus) / Daniel Feuerriegel (Agron) / Peter Mensah (Doctore) / Lucy Lawless (Lucretia) / Nick E. Tarabay (Ashur) / Viva Bianca (Ilithyia)
En iyi yabancı diziler sıralaması için de biten yabancı dizilerden bir diğeri ise Spartacus. Konusu ise şu şekilde;
Spartacus, Roma’ya karşı. gladyatör şampiyonu Spartacus’ün ve üçüncü Servile savaşı’na kadar uzanan olaylara ve Spartaküs’ün hikayelerine odaklanır. Spartacus, hayatı boyunca tüm kölelerin özgürlüğü için roma’nın gücüne karşı savaşmış, efsanevi bir gladyatördür.
Spartacus, cinsel ilişki, şiddet, kan, kıskançlık, aşk, ihtiras, yasak aşk, intikam, entrika, eşcinsel ilişkiler, güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, heyecan, aksiyon gibi bir çok şeyi izleyicisine sunmaktadır.
Yabancı dizi önerileri arayanlar için Spartacus konusu itibarı ile sevdiğiniz dizi kategorisindeyse, bir an bile düşünmeden izleyin derim. Hem aldığı puanla imdb en iyi diziler, hem de en çok izlenen yabancı diziler arasında.

34- La Casa De Papel

IMDB En iyi yabancı diziler - Yabancı Diziler Listesi - La Casa De Papel
En Popüler Yabancı Diziler – La Casa De Papel
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2017 –
Oyuncular: Úrsula Corberó (Tokio) / Itziar Ituño(Raquel Murillo) / Álvaro Morte (El Profesor) / Alba Flores (Nairobi)/ Miguel Herrán (Rio) / Jaime Lorente (Denver) / Esther Acebo (Monica Gaztambide) / Paco Tous ( Moscu) / Pedro Alonso(Berlin) / Enrique Arce (Arturo Roman) / María Pedraza (Alison Parker)
En iyi yabancı diziler listemizde yerini alan ve özellikle senaryo kurgusu ile son yılların en popüler dizilerinden olmayı başaran bir diğer dizi de Le Casa De Papel. Netflix’te yayınlanan bir İspanyol dizisi olan ve oldukça özgün bir hikayeye dayanan bu La Casa De Papel sürükleyicilik açısından da kusursuz bir dizi.
Bir hırsızlık hikayesini konu edinen bu dizi her biri birbirinden ilginç ve becerikli soygunculardan oluşan bir grubun 2.4 milyon Avroyu çalmak için giriştikleri maceraya dayanıyor.
Bir darphaneyi soymayı amaç edinen bu soyguncular arasında  takımın beyni olan Profesör ile Moscow, Oslo, Nairobi, Berlin, Tokyo ve Rio gibi başkent isimlerini kod adı olarak kullanan karakterler yer alıyor.
Senaryo ilk bakışta basit bir soygun hikayesine dayanıyor gibi görünse de, aslında hiç de öyle değil. Diziyi izledikçe, Profesör tarafından şekillendirilen soygun planının oldukça detaylı ve etkileyici olduğunu görebiliyorsunuz.
La Casa De Papel dizisinin neredeyse her bölümü heyecan verici ve merakınızı cezbederek sizi diğer işlerinizden alıkoyacak bir kalitede. Bu dizinin kurgusundaki bazı unsurlarının, Tarantino’nun Rezervuar Köpekleri filmindeki unsurlar ile benzeştiğini düşünenler bile var.
Tehlikeli bir şekilde bağımlılık yaratabilecek bu diziyi de severek izleyeceğinizi ve son yılların en iyi dizilerinden biri olduğu fikrine katılacağınızı düşünüyorum.

33- The Thick of It

En Çok izlenen yabancı diziler - izlenmesi gereken yabancı diziler - the thick of it
En İyi Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Önerileri – The Thick of It
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
Yayın Tarihi: 2005 – 2012 
Oyuncular: Chris Addison (Oliver Reeder) / James Smith (Glenn Cullen)/ Peter Capaldi (Malcolm Tucker) / Joanna Scanlan (Terri Coverley) /Rebecca Front (Nicola Murray)/ Olivia Poulet (Emma Messinger) / Vincent Franklin (Stewart Pearson)
IMDB listesinde en üst sıralarda yer alıp, dünya genelinde önemli bir popülerlik yakalayan dizilerden bir diğeri de The Thick of It. Komedi türünde bir dizi olarak öne çıkan The Thick of It, İngilizi yapımı bir siyasi hiciv dizisi.
Dizi genel itibariyle, biri siyasinin – Sosyal Politikalar Bakanı’nın – Machiavellist sözcüsü olan Malcolm Tucker’in hikayesine ve bu anlamda yaşanan aksiliklere yoğunlaşıyor. Dizi, siyaset ve gerçekler arasındaki ilişkinin medyaya sunulurken geçirdiği süreci eleştirel ve alaycı bir bakış açısıyla ve aynı zamanda başarılı bir biçimde aktarıyor.
The Thick of It kendi türünde yayınlanmış en iyi yabancı dizilerden biri ve bu bağlamda birçok kesimden de olumlu tepkiler almış bir yapım.
Eğer bu tarzda dizileri seviyorsanız ve politik-bürokratik süreçleri farklı bir açıdan izlemek istiyorsanız bu diziyi muhakkak izlemelisiniz.

32- Bron/Broen

İngilizce dizi tavsiyeleri - ingilizce dizi önerilier - Bron
Yabancı Dizi Tavsiyeleri – En Güzel Yabancı Diziler – Bron
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
Yayın Tarihi: 2011 – 2018 
Oyuncular: Sofia Helin (Saga) / Rafael Pettersson(John)/ Sarah Boberg (Lillian) / Dag Malmberg(Hans) / Kim Bodnia (Martin)/ Puk Scharbau (Mette) / Thure Lindhardt (Henrik)
Yabancı diziler içerisinde en çok izlenen dizilerden bir diğeri de Bron/Broen dizisi. Kategorik olarak dram, polisiye ve korku türleri içerisinde yer alan bu dizi dört sezonluk bir yayın geçmişine sahip.
Dizide, Saga ve Henrik adlı, biri İsveçli, diğeri ise Danimarkalı iki polis tüyler ürpertici ve vahşice işlenen bir dizi cinayet vakasını çözmek için bir araya geliyor. İkilinin çözmek için çaba gösterdiği bu cinayetler dizisi Mülteci Departmanı’nın Genel Müdürü’nün öldürülmesiyle başlıyor.
Saga ve Henrik cinayetleri araştırdıkça, olayların Danimarka polis servisini doğrudan ilgilendirdiğini keşfediyorlar.
Hans Rosenfeldt tarafından hayat kazandırılan bu İskandinav polisiye draması oldukça sürükleyici ve heyecan verici bir dizi. Dizi her bölümüyle daha da merak uyandırıcı bir hal alıyor.
Ülkemizde hak ettiği ilgiyi henüz görmemiş olan bu dizi uluslararası basında yer alan yorumlarda da olumlu eleştiriler alıyor.
Tüm bu hususları göz önüne alarak, Bron/Broen dizisi en iyi yabancı diziler listesinde yer almayı fazlasıyla hak ediyor diyebilirim.

31- Shameless

IMDB yabancı diziler sıralaması - yabancı diziler listesi - Shamless
En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Popüler Yabancı Diziler – Shamless
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 8
Yayın Tarihi: 2011 –
Oyuncular: William H. Macy (Frank Gallagher) / Emmy Rossum (Fiona Gallagher) / Ethan Cutkosky(Carl Gallagher) / Shanola Hampton(Veronica Fisher) / Jeremy Allen White (Lip Gallagher / Steve Howey(Kevin Ball) / Emma Kenney (Debbie Gallagher) / Cameron Monaghan (Ian Gallagher)
Uyarlamasının da çekilmesiyle, son zamanlarda ülkemizde de adını sık sık duyduğumuz ve en iyi yabancı diziler arasında gösterebileceğimiz bir diğer dizi de Shameless. Alkolik bir baba ve çocuklarının hikayesini anlatan dizide, ailenin en büyük kızı olan Fiona, beş erkek ve bir kız kardeşine ebeveynlik rolünü üstlenir. Bir yandan kendi hayatındaki sorunlarla mücadele eden Fiona, diğer yandan kardeşlerinin sorumluluğunu alır.
Alkolik baba Frank Gallagher’in alkol bağımlılığının daha da kötüleştirdiği hayat şartları ile mücadele etmeye çalışan ailenin başından geçenler ve bu olayların etkili bir biçimde sahnelenmesi dizinin dünyanın her yerinde önemli bir izleyici kitlesine sahip olmasını sağlıyor.
Yabancı komedi – drama dizileri kategorisinde izleyebileceğiniz bir aile dizisi arayışındaysanız,  Shameless dizisinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, cinsellik gibi konuların yoğun bir şekilde işlendiğini bilmek sizin açınızdan yararlı olacaktır. Eğer, klasik Amerikan komedilerini seven biriyseniz ve kültürel – toplumsal farklılıkları kolayca benimseyebilen biriyseniz bu diziyi de severek izleyeceğinizi düşünüyorum.

30- Downton Abbey

Dünyanın en iyi dizileri - güzel yabancı diziler - Downtown Abbey
En İyi Amerikan Dizileri – İzlenecek Yabancı Diziler – Downtown Abbey
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 6
Yayın Tarihi: 2010 – 2015
Oyuncular: Hugh Bonneville (Robert Crawley) /Laura Carmichael (Ladty Edith Crawley) / Jim Carter(Charles Carson) / Brendan Coyle ( John Bates) / Michelle Dockery( Lady Mary Crawley) / Joanne Froggatt (Anna Bates) / Robert James-Collier(Thomas Barrow) / Phyllis Logan  (Mrs. Hughes)
En iyi yabancı dizi önerilerimizden bir diğeri de, bir İngiliz yapımı olan Downtown Abbey. 2010 yılında yayınlanmaya başlayan bu dizi gelmiş geçmiş en iyi İngiliz yapımlarından biri aynı zamanda.
Ülkemizde de hatırı sayılır bir izleyici topluluğuna sahip olan Downtown Abbey dizisinin ana odağında yegane amacı aile mirasını korumak isteyen ve Titanik gemisinin batmasıyla varislerini yitiren Lord Grantam Lord Robert Crawley var.
Bir İngiliz draması olan bu dönem dizisinin birinci sezonu 1912 yılında ünlü Titanik gemisinin batmasıyla başlıyor. Birinci Dünya Savaşı yıllarına değinen dizide 19. Yüzyıl İngiliz aristokrasisi ve bu dönemdeki toplumsal katmanlar arasındaki ilişkiler yumağı çok başarılı bir şekilde yansıtılıyor.
Emmy Ödülü ve Altın Küre ödülü de olan bu dizi aslında mini diziler kategorisinde. Eğer dönem dizilerini seviyorsanız ve bu kategorideki en iyi yabancı dizileri arıyorsanız, Downtown Abbey dizisini tereddüt etmeden izleme listenize dahil edebilirsiniz. Bu dizideki özgünlüğü hemen fark edeceğinizi ve severek izleyeceğiniz düşünüyorum.

29- The Marvelous Mrs. Maisel

En iyi yabancı diziler 2019 - The M.M.M
En iyi yabancı diziler 2019 – The M.M.M
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yayın Tarihi: 2017 –
Oyuncular: Matilda Szydagis (Zelda) / Rachel Brosnahan (Miriam Midge Maisel) / Alex Borstein(Susie Myerson) / Michael Zegen (Joel Maisel)/ Marin Hinkle (Rose Weissman) / Tony Shalhoub (Abe Weissman) / Bailey De Young (Imogen Cleary) / Nunzio Pascale (Ethan Maisel)
Hem eğlenceli, hem de duygusal bir dizi arayışındaysanız, bu anlamda size mutlaka izlemenizi tavsiye edebileceğimiz dizilerin başında The Marvelous Mrs. Maisel geliyor.
2017 yılında yayınlanmaya başlayan bu dizi Midge lakaplı Miriam Maisel’in hikayesine odaklanıyor. Dizinin konusu özetle şöyle; genç ve güzel Mrs. Maisel  istediği her şeye sahiptir. Yakışıklı işadamı kocası, iki çocuğuyla birlikte mükemmel bir hayat yaşayan Maisel’in hayatı hiç beklenmediği bir şekilde, kocası Joel’in onu başka bir kadın için terk etmesiyle bambaşka bir hale bürünür.
Bu kötü haberin yarattığı şok etkisi ile bir komedi kulübünde kazara sahneye atlayan Maisel, bu sırada daha önceden fark etmediği bir yeteneğini keşfedecek ve bu yetenek Maisel’i  çok farklı bir hayata sürükleyecektir.
Özgün ve kendine has bu hikayesiyle, dram ve komedi unsurlarını oldukça gerçekçi bir biçimde sergileyen The Marvelous Mrs. Maisel dizisi birçok kesim tarafından beğeniyle karşılanmış ve bu dizi farklı eleştirmenlerin olumlu tepkilerini almıştır.
Son yılların en iyi yabancı dizilerinden biri olan bu diziyi de muhakkak izlemenizi öneriyorum.

28- Dexter

En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Son Zamanların En İyi Yabancı Dizileri - Dexter
En İyi Yabancı Diziler – Yabancı Dizi Önerileri – Dexter
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır ( Final Yapmış En İyi Yabancı Diziler Arasında )
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 8

Yayın Tarihi: 2006 – 2013Oyuncular: Michael C. Hall (Dexter Morgan) / Jennifer Carpenter (Debra Morgan) / David Zayas (Sgt. Angel Batista) / James Remar (Harry Morgan) / C.S. Lee (Vince Masuka) / Luna Lauren Velez (Lt. Maria LaGuerta)… / (Devamını, Full listeyi şuradangörebilirsiniz )
Yabancı dizi tavsiyeleri listesinde yer vermek istediğim dünyanın en iyi dizileri arasında yer alan bir diğer yapım ise Dexter.
Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanında kan analisti olarak görev yapar. Ancak kimsenin bilmediği bir işi daha vardır. Cinayetlerin çözümünde cinayet masasının çözemediği. Çözse bile delil yetersizliğinden adalet sisteminden bir şekilde kurtulmayı başaran kötü adamları avlamak ve öldürmek için zaman harcadğı bir iş.
Aslında Dexter’da bir katil ancak endişelenmeyin, serin kanlı Dexter rastgele birini öldürmüyor. Cinayet hobilerini, yalnızca diğer katillerin canını almakla sınırlı tutuyor.
En iyi polisiye yabancı diziler klasmanında ilk sırada yer alabilecek kapasitede aksiyon ve akıl dolu bir dizi. Eğer bu tür konular ilginizi çekiyorsa ve Dexter’ı henüz izlemediyseniz, gelmiş geçmiş en iyi yabancı dizilerden biri olan Dexter’a mutlak bir göz atın derim.

27- The Crown

Yabancı Dizi Önerileri - Yabancı Dizi Tavsiyeleri - The Crown
The Crown – ( En İyi Yabancı Diziler )
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2016
Oyuncular: 
Claire Foy (Queen Elizabeth II) / Matt Smith (Philip, Duke of Edinburgh) / Victoria Hamilton ( the Queen Mother ) / Vanessa Kirby (Princess Margaret) / Pip Torrens (Tommy Lascelles) / Will Keen (Michael Adeane)
Yabancı dizi önerileri listesinde yer vermek istediğim bir diğer yapım ise The Crown. Netflix’in yapımını üstlendiği, izlenmesi gereken yabancı diziler arasında yer aldığını düşündüpüm, en iyi yabancı diziler arasında yer alan bir diğer yapım ise The Crown.
The Crown ana hatları ile 2. dünya savaşı sonrası savaştan yeni çıkan İngiltere’nin Buckingam Sarayı’nda yaşanan entrikaları, aşkları, ingilitere’nin siyasi hayatına ve geleceğine yön veren olayları işliyor. Bunların içinde Kraliçe II. Elizabeth’in yaşadığı olaylar da var. Netflix’in ciddi bütçler ayırdığı dizinin biyografik bir yapısı da mevcut ve olayların geçtiği dönem mükemmel bir şekilde yansıtılmış.
Eğer tarihi diziler seviyorsanız, son dönemlerde en popüler yabancı diziler arasında yer alan The Crown, en iyi tarihi yabancı diziler listesinde ilk 5’e adını yazdıracak kalitede.

26- Doctor Who

En İyi 10 Yabancı Dizi - En Çok İzlenen Yabancı Diziler 2018 - Doctor Who
En İyi Bilim Kurgu Dizileri – Popüler Yabancı Diziler – Doctor Who
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 10

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2005
Oyuncular: Matt Smith (The Doctor) / David Tennant (The Doctor) / Peter Capaldi (The Doctor) / Jenna Coleman (Clara) / Nicholas Briggs (Dalek) / Karen Gillan (Amy Pond) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Yine en iyi fantastik diziler arasında yer alan bir başka dizi ile en iyi yabancı diziler listesine devam ediyoruz. Bu sefer sırada Doctor Who var.
Doctor Who ismi sizi yanıltmasın. Dizi doktorlukla alakalı bir dizi değil. Doctor diye bahsi geçen kişi uzayda ve zamanda şeytanla savaşmak için yanında insanla yolculuk yapabilen insan kılığında ancak insan olmayan bir varlık. Öldüğünde yeni bir formla hayata tekrar gelebilyor. Şu ana kadar 11 farklı aktör Doctor’u canlandırdı.
Doktor Who” 1989’da durdurulan eski diziyi takip ediyor. 2005 yılında yayım hayatına başlayan Doctor Who ise dokuzuncu doktor’la başlıyor. Doktor’a eşlik eden arkadaşlarıyla da dünyayı kurtarmak macrelarını izliyoruz.
En iyi yabancı diziler IMDB sıralamasında oldukça güzel bir sıralamaya ve puana sahip olan bu yapım, fantasik dizi severler için biçilmiş kaftan.

25- Gomorrah: La Serie

En İyi Yabancı Dizi Önerileri - En Çok İzlenen Yabancı Diziler 2018 - Gomorra
En İyi Yabancı Diziler 2018 – Tüm Zamanların En İyi Dizileri – Gomorra
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2014Oyuncular: Marco D’Amore (Ciro di Marzio) / Fortunato Cerlino (Pietro Savastano) / Salvatore Esposito (Genny Savastano) / Fabio De Caro (Malammore) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
En güzel yabancı diziler listesinde yer alan ve çok bilinmeyen yabancı dizilerden biri olan izlemekten çok büyük keyif alacağınız bir diğer seri ise Gomorrah: La Serie. Gomorrah, İtalyan yapımı  suç – drama türünde bir dizi. Roberto Saviano’nun Gomorrah adlı kitabından uyarlanan ve Matteo Garrone’un yönetmenliği ile diziye dönüştürülmüş.
Gomorra Napoli banliyölerinde organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcıları ve sıradan insanlar arasındaki ilişkilere odaklanıyor.
Gomorrah, The Wire dizisine çok benzerlik gösteriyor yine sokak düzeyinde suç ve hiyerarşik örgütlenmeyi işleyen ve suçlular arasındaki dış ve iç güç mücadeleleri hakkında bir hikaye anlatan bir
Suç – mafya tarzı yabancı dizi önerileri arıyorsanız eğer, bu italyan yapımı dizi gerçekten sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim. Benim de bir oturuşta soluksuz izlediğim nadir dizilerden.

24- Better Call Saul

Yabancı Dizi Önerileri - En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Better Call Saul
En İyi Yabancı Diziler – En İyi Diziler -Better Call Saul
IMBD Puanı: 8.7 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2015Oyuncular: Bob Odenkirk (Jimmy McGill) / Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut) / Rhea Seehorn (Kim Wexler) / Patrick Fabian (Howard Hamlin) / Michael Mando (Nacho Varga) / Michael McKean (Chuck McGill) / Giancarlo Esposito (Gustavo ‘Gus’ Fring) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
En iyi yabancı dizi önerileri listesinde tüm zamanların en iyi dizileri arasında yer alan, en az breaking bad kadar iyi olduğunu düşündüğüm ve kendimin de izlerken çok büyük keyif aldığı bir diğer yapım ise Better Call Saul.
Better Call Saul mutlaka izlenmesi gereken diziler arasında ancak en baştan belirtmeliyim ki, herkesin sevebileceği bir yapısı yok. Çoğunluk tarafından bu şekilde kabul görmüş olsa da, eğer tarzınız değilse sizin için gerçekten hayal kırıklığı olabilir.
Better Call Saul breaking bad dizisinde avukat rolunü oynayan Saul Goodman’ın Breaking Bad’den önceki hayatını işliyor. Dolayısı ile eğer Breaking Bad’i izlemediyseniz yine bu dizi sizin için hayal kırıklığı olabilir.
Ancak Breaking Bad’i izlediyseniz ve gerçekten hayranıysanız, o zaman Better Call Saul’u da bir o kadar seveceksinizdir çünkü, Better Call Saul, hikayeleri Breaking Bad’ın yaptığı gibi anlatır. Yavaş ve metodik olarak gerçekleşirler.
Hikaye çok iyi başladı ve şuana kadar yayımlanmış tüm sezonlarında da gayet iyi devam etti. Tabii bir de Breaking Bad kadrosunun bir çoğu yavaş yavaş dizide görünmeye ve aktif rol almaya başladı. Buna Gustavo Fring ve Mike Ehrmantraut’da dahil.
Dizinin nereye varacağı, Breaking Bad ile nasıl çakışacağı büyük merak konusu. Bu yüzden de en azından Breaking Bad hayranları için kesinlikle izlenmesi gereken en iyi diziler arasında.

23- Rome

Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler - İzlenecek En İyi Yabancı Diziler - Rome
Final Yapmış En İyi Yabancı Diziler – ROME
IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2005 – 2007
Oyuncular: Kevin McKidd (Lucius Vorenus) / Ray Stevenson (Titus Pullo) / Polly Walker (Atia of the Julii) / Kerry Condon (Octavia of the Julii) / James Purefoy (Mark Antony) / Ian McNeice (Newsreader) / Coral Amiga (Vorena the Elder) / Lindsay Duncan(Servilia of the Junii)
En iyi diziler arasında gösterilebilecek ve bu anlamda mutlaka izlemenizi tavsiye edebileceğim bir diğer dizi de Rome. 2000’li yılların en popüler dizileri arasında da yer alan bu dizi İngiliz, Amerikan ve İtalyan ortak yapımı tarihi bir dönem draması.  Dizinin temel edindiği dönem Roma Cumhuriyetinden Roma İmparatorluğuna geçiş süreci olan M.Ö. 1. yüzyıl.
Rome dizisi, iç savaş, isyan ve fetihlerin yoğun bir şekilde yer aldığı bu çalkantılı dönemi ve bu dönemin en bilinen şahsiyetleri olan Sezar, Mark Antony, Kleopatra ve Cicero figürlerini, iki sıradan Roma askeri üzerinden etkileyici bir dille anlatıyor.
Eğer dönem dizilerini seviyorsanız veya farklılık arayışındaysanız, en popüler tarih dizilerinden biri olan bu diziyi tereddüt göstermeden izlemenizi öneririm. Bunu yapmaktan en ufak bir pişmanlık duymayacağınıza eminim.

22- It’s Always Sunny in Philadelphia

Son Zamanların en iyi yabancı dizileri - en iyi yabancı diziler listesi - Its Always Sunny In Phil
Dünyanın En İyi Yabancı Dizileri – Its Always Sunny In Phil
IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 12
Yayın Tarihi: 2005 –
Oyuncular: Charlie Day (Charlie Kelly) / Glenn Howerton (Dennis Reynolds) / Rob McElhenney(Mac) / Kaitlin Olson (Dee Reynolds) / Danny DeVito(Frank Reynolds) / Mary Elizabeth Ellis (Waitress) / David Hornsby (Cricket)
Komedi dalında en çok izlenen yabancı dizilerden arayanlardansanız It’s Always Sunny in Philadelphia dizisi tam da size göre. Klasik Amerikan komedi dizilerinden de izler taşıyan bu dizi 12 sezonluk bir yayın geçmişine sahip.
Halihazırda 13.sezonu yayınlanmakta olan dizinin konusu temel olarak, birbirinden egoist ve kibirli beş arkadaşın Philadelphia’da bir bar işletmeleri etrafında dönüyor. Dizide, kendi yollarını bulmaya ve sorunlarını çözmeye çalışan bu beş arkadaşın başı sürekli olarak başka başka belalara bulaşıyor.  Amerikan kültürünü de yansıtmakta oldukça başarılı olan bu dizi de en iyi Amerikan dizi önerileri arasında göz önüne çıkıyor.
Absürt komedi sevenlerin de sıkı sıkıya takip ettiği bu dizi toplumsal bir çok konuyu da işlemekten geri kalmıyor. Argo ifadelerin de yoğun bir şekilde kullanıldığı It’s Always Sunny in Philadelphia dizisi bir aile dizisi değil de, daha çok absürt komedi türünde nitelendirilebilecek bir dizi. Eğer, duygusallıktan uzak ve salt komedi barındıran bir dizi arayışındaysanız bu diziyi de seveceğinizi düşünüyorum.

21- Peaky Blinders

En iyi yabancı dizi önerileri - En çok izlenen yabancı diziler sıralaması - Peaky Blinders
Yabancı Dizi Önerileri – Yabancı Dizi Tavsiyeleri – Peaky Blinders
IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
Yayın Tarihi: 2013 –
Oyuncular: Cillian Murphy (Thomas Shelby) / Paul Anderson (Arthur Shelby) / Helen McCrory (Aunt Polly)) / Sophie Rundle (Ada Shelby) / Ned Dennehy(Charlie Strong) / Joe Cole (John Shelby) / Ian Peck(Curly) / Finn Cole (Michael Gray)
İzlenmesi gereken en iyi yabancı diziler arasında dikkat çeken bir diğer popüler dizi de Peaky Blinders. Bir dönem dizisi olan ve 1920’li yılların İngiltere’sinde suç dünyasını başarılı bir şekilde yansıtan  bu kült dizinin odağında “Shelby suç ailesi”  bulunuyor.
Dizide, Shelby mafyasının liderliğini üstlenmiş olan Thommas Shelby, Arthur Shelby, Polly Gray ve John Shelby gibi karakterlerden oluşan ekibinin Belfast şehrini suçtan arındırmak için gönderilen Chester Campbell’in sıkı takibi altında olduğunu fark ediyor.   Dizinin seyri de dedektif Chester Campbell ile Shelby mafyası arasındaki bu mücadeleye dayanıyor.
Peaky Blinders’ın görüntü kalitesi ve oyunculuk performansı oldukça iyi. Bölüm süreleri de oldukça makul olan bu diziyi sıkılmadan izleyebilirsiniz.
Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki dönemi ve bu sıralarda gerek Londra’da, gerekse İngiltere’nin diğer şehirlerindeki genel durumu çok iyi tasvir eden bu dizinin ne yazık ki ülkemizde hak ettiği değeri gerçek manada elde edemediğini düşünüyorum

20- This is Us

Gelmiş Geçmiş en iyi yabancı diziler - izlenebilecek yabancı diziler
İzlenecek Yabancı Diziler – Efsane Yabancı Diziler – This is Us
IMBD Puanı: 8.8 / Fragan
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2016 –
Oyuncular: Milo Ventimiglia (Jack Pearson) / Mandy Moore (Rebecca Pearson) / Sterling K. Brown(Rendall Pearson) / Chrissy Metz (Kate Pearson) / Justin Hartley (Kevin Pearson) / Susan Kelechi Watson (Beth Pearson) / Chris Sullivan (Toby Damon) / Ron Cephas Jones (William Hill) / Eris Baker (Tess Pearson)
Gelmiş geçmiş en güzel yabancı diziler arasında yer alıp, mutlaka izlemeniz gereken diziler arasına giren bir diğer yapım da This is Us dizisi. Ülkemizde de bir uyarlamasının çekilmesi beklenen bu dizi oldukça özgün bir konuya sahip.
Yayınlandıktan sonra onlarca ödül alan ve son dönemdeki en iyi Amerikan dizileri arasına giren This is Us, aynı anda dünyaya gelen farklı karakterlerin hayatlarını kesitler halinde duygusal ve gerçekçi bir dille aktarıyor.
Hayatın akışı içerisinde farklı noktalarda sunulan Jack, Rebecca, Kevin, Kate ve Rendall’ın hikayeleri izleyicileri zaman zaman duygulandırırken, zaman zaman da güldürmeyi başarıyor.
Bir aile dizisi olarak da niteleyebileceğimiz This is Us dizisi kurguda yer alan karakterlerin hikayelerini aktarırken insana ve hayata dair her şeyi, insan psikolojisi ve zihinsel yapısını da ihmal etmeden başarılı bir şekilde izleyicilerine sunuyor.
Tüm bu özellikleri de göz önünde tutarak, kendisiyle aynı kategoride yer alan diğer tüm dizilerden kurgusu itibariyle ayrılan ve bu alanda son dönemin en sık konuşulan dizisi haline gelen This is Us dizisini izlemenizi öneriyorum.

19- The Office

En çok seyredilen yabancı diziler - en ünlü yabancı diziler - The office
En İyi Yabancı Dizi Tavsiyeleri – Yabancı Dizi Önerileri – The Office
IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 9
Yayın Tarihi: 2005 – 2013
Oyuncular Rainn Wilson (Dwight Schrute) / John Krasinski (Jim Halpert) / Jenna Fischer (Pam Beesly) / Leslie David Baker (Stanley Hudson)/ Brian Baumgartner (Kevin Malone) / Angela Kinsey(Angela Martin) / Phyllis Smith (Phyllis Vance) / Kate Flannery (Meredith Palmer) / Creed Bratton (Creed Bratton)
The Office dizisi, komedi dalında irdeleyebileceğimiz ve izlemeniz gereken yabancı diziler arasında gösterebileceğimiz bir diğer dizi. Aynı ismi taşıyan İngiliz dizisinin uyarlaması niteliğinde olan bu dizi ofis hayatını olabilecek en doğal biçimde aktarıyor ve Dunder Mifflin adlı kağıt firmasının Scranton şubesinde yönetici pozisyonunda olan Michael Scott ile ekibi arasındaki gündelik hayata yoğunlaşıyor.
Her ne kadar kategorik olarak komedi türünde bir dizi olsa da, bu dizi diğer bir çok komedi dizisinden ayrılıyor; çünkü The Office dizisi “mockumentary” diye nitelendirilen bir biçimde çekilmiş. Bu özelliğinden ötürü, bazı çevrelerce en iyi “mockumentary” dizisi olarak da görülen bu diziyi How I Met Your Mother, the Big Bang Theory gibi tipik Amerikan komedileriyle kıyaslamak yanlış olacaktır.
Eğer özgün bir komedi dizisi arayışındaysanız tereddüt göstermeden bu diziyi de izleme listenize dahil edebilirsiniz.

18- House

Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler - Bitmiş En İyi Yabancı Diziler - House
Yabancı Dizi Tavsiyeleri – En Güzel Yabancı Diziler – House
IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır ( Final Yapmış En İyi Yabancı Diziler Arasında )
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 8

Yayın Tarihi: 2004 – 2012Oyuncular: Hugh Laurie (Dr. Gregory House) / Omar Epps (Dr. Eric Foreman) / Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson) / Jesse Spencer (Dr. Robert Chase) / Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy) / Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron) / Peter Jacobson (Dr. Chris Taub) / Olivia Wilde   (Dr. Remy ‘Thirteen’ Hadley)
Yabancı dizi önerileri listesinde  en iyi yabancı diziler arasında yer alan bir diğer seri ise House. Sağ bacağına sakat olan ve dolayısıyla ağrı kesici bağımlılığı bulunan inanılmaz derecede akıllı ve antisosyal olan dizinin ana karakteri Dr. Gregory House’a odaklanan bir dizi.
Dr House uzman hekimlerden oluşan ekibi ile birlikte tuhaf ve çözüm bulunması nerede ise imkansız olan davaları, hastalıkları çözü buluyor ve bu dizi de bunun hikayesini ve aynı zamanda Dr. House’ın özel hayatını anlatıyor.
Gregory House’un karakteri duygusal durumlarda dahi alaycılığını koruyan bir kişilik. Dizideki bazı diyaloglar çok iyi yazılmış ve olanları duymak istemediğinizde bile gerçeği söylüyor.
Kesinlikle mükemmel bir dizi serisi. Dizide hayat hakkında bu dünyadaki yıllarınızdan daha çok şey var demek gerçekten abartı olmaz diye düşünüyorum.

17- Vikings

En İyi Yabancı Diziler IMDB - Vikings
En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Vikings
IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 29 Kasım 2017İlk Sezon Tarihi: 2013
Oyuncular: Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok) / Katheryn Winnick (Lagertha) / Alexander Ludwig (Bjon Lothbrok) / Gustaf Skarsgård (Floki) / Clive Standen (Rollo) / Alex Høgh Andersen (Ivar) / Jordan Patrick Smith (Ubbe) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Vikings, History Channel’da yayımlanan, Kanada-İrlanda ortak yapımı, Michael Hirst tarafından hem yazılmış hem de yapımcılığı üstlenilmiş olağanüstü bir dizi.
Başlangıçta sadece mini dizi projesi olarak çekilmiş ancak eleştirmenlerden ve izleyicilerden gelen güçlü desteğin ardından zamanla devasa bir projeye dönüşmüş ve şu an ki konumu ile de dünyanın en iyi dizileri arasına ismini altın harflerle yazdırmış bir yapım.
Vikings gerçekten izlenmesi gereken yabancı diziler arasında mı diye soruyorsanız, cevabım kesinlikle evet. En iyi yabancı diziler sıralaması diğer dizilere göre düşük olsa da (IMBD puanı açısından) Bu sizi aldatmasın. Bu puanın düşük olma sebebinin ise ilk sezondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Zaten yukarıda da söylediğim gibi başlangıçta mini bir dizi olarak viking tarihini görselleştirmek amaçlı History Channel tarafından çekilerek yola çıkan dizi hali ile ilk sezonda olağanüstü efektler barındırmıyor.  Dolayısı ile de bir çok insan bu diziye başladığında ikinci sezona geçmeden diziyi izlemeyi bırakıyor.  Bunun da IMDB puanına olumsuz yansıyan en büyük etmen olduğunu düşünüyorum.
Ancak siz siz olun, ikinci sezona geçmeden kesinlikle diziyi izlemekten vazgeçmeyin derin. Keza o kadar gerçekçi bir dizi ki, kurgusu, oyunculukları ve çekimleri ile izleyinine büyük hazlar veriyor.
Genel olarak, savaş dizileri tavsiyesi, en iyi yabancı tarihi diziler ya da inançlar ile ilgili bir dizi arıyorsanız, o zaman mutlaka izleyin.
Hatta ben vikings’in got’dan daha iyi olduğunu bile düşünüyorum. Eğer izlemediyseniz, sizin yerinizde olmayı çok isterdim çünkü çok zevkli geçireceğiniz uzun saatleriniz var.

16- Arrested Development

En Sevilen Yabancı Diziler - Ünlü Yabancı Diziler - Arrasted Development
Önerilen Yabancı Diziler – En Çok İzlenen Yabancı Diziler – Arrasted Development
IMBD Puanı: 8.9 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
Yayın Tarihi: 2003 –
Oyuncular: Jason Bateman (Michael Bluth / Portia de Rossi (Lindsay Bluth Fünke) /Will Arnett (Gob Bluth) / Michael Cera ( George Michael Bluth)/ Alia Shawkat (Maeby Fünke) / Tony Hale (Buster Bluth) / David Cross (Tobias Fünke) / Jeffrey Tambor(George Bluth Sr.)
En popüler yabancı diziler arasında komedi dalında önerebileceğimiz bir diğer dizi de Arrested Development. 2006 yılındaki aradan sonra 2013 yılında tekrar bir Netflix dizisi olarak yayınlanmaya başlayan  bu dizi, dört sezonluk bir yayın geçmişine sahip.
Arrested Development dizisinin odak noktasında Bluth ailesi var. Bir zamanlar Kaliforniya Orange Country şehrinde çok zengin bir emlak zengini olan bu aile, Bluth Şirketinin batmasıyla birdenbire beş parasız kalmıştır.  Üst ekonomik sınıfın bir üyesi olan ve bu olay ile adeta şoka uğrayan aile son kalan mülkleri olan eski bir eve taşınmış, ailenin reisi olan George Bluth hapse girmiş, geriye kalan aile bireyleri ise yeni hayatlarının getirdiği zorluklarla baş başa kalmıştır.
Genel olarak Bluth ailesinin bir arada kalma ve ayakta durma çabası etrafında seyreden dizi, sosyoekonomik şartları değişen ve finansal anlamda sınıf farklılığına maruz kalan insanların yaşadıklarını komik bir dille ve gayet başarılı bir şekilde işliyor.
Komedi dalındaki en popüler yapımlardan olan Arrested Development dizisi birçok Amerikan komedi dizisinde görebileceğiniz absürt öğeleri de içermekten geri kalmıyor.
Beşinci sezonu ile halihazırda yayında olan bu diziyi ihmal etmeyin derim.

15- Narcos

İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler - Dünyada En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Narcos
İngilizce Diziler – En İyi Amerikan Dizileri – Narcos
IMBD Puanı: 8.9 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018İlk Sezon Tarihi: 2015Oyuncular: Pedro Pascal (Javier Peña) / Wagner Moura (Pablo Escobar) / Boyd Holbrook (Steve Murphy) / Alberto Ammann (Pacho Herrera) / Paulina Gaitan (Tata Escobar) /  ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Yabancı dizi önerileri listesinde yer alan bir diğer baş yapıt ise Narcos Konusu bakımından ise, dünyanın en zengin uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın ABD hükümetinin, Kolumbiya Hükümetinin ve Escobar’ın bakış açılarından öyküsünü anlatıyor.
Tabii bunun yanında Pablo Escobar’ın evlilik ve evlilik dışı aşk hayatını anlatıyor. Size şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, en iyi yabancı diziler arasında şuç dizileri kategorisinde izlediğim en iyi yapımlardan birisi. Dizide yer alan tüm aktörler resmen bu roller için doğmuş gibiler.
Dizide,Escoar’ın tutkuları, egoist doğası ve Kolombiya’daki binlerce fakir insanın ölümüne neden olan eylemlerinin nedenleri belgeleniyor.
Narcos tamamen gerçek olaylara dayanıyor ve ara ara Escobar’ın gerçek arşiv görüntüleri de izleyiciye veriliyor. Dünyann en iyi dizileri arasında yer alan, aldığı puan ile de imdb en iyi diziler sıralamasında en üstlerde yer alan Narcos’u eğer tarih, aksiyon ve suç dizileri ilginizi çekiyor ise, kaçırmayın derim.

14- Black Mirror

En Çok İzlenen Dizi Sıralaması - Yabancı Diziler ve Konuları - Black Mirror
Dünyanın En İyi Dizileri – Güzel Yabancı Diziler – Black Mirror
IMBD Puanı: 8.9 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2017
İlk Sezon Tarihi: 2011
Oyuncular: Her bölüm farklı oyunculardan oluştuğu için oyuncu kadrosu çok geniş. Detaylı listeye şuradan ulaşabilirsiniz
Black Mirror, bir antoloji bilimkurgu dizisidir. Ana odağında teknolojinin insanın durumunu ve toplumları nasıl etkilediği vardır. En iyi bilim kurgu dizileri arasında gerçek anlamda başı çekebilecek türden bir yapımdır.
Black Mirror teknolojinin baskın olduğu bir dünyayı konu alır. Her bölüm, size kendiniz bu durumda olsanız ne yapardınızı sorgulatacak kapasiteye ahip benzersiz bir gerilim dolu olup, bizi içinde tasvir ettiği kavram hakkında düşünmeye ve analiz etmeye zorluyor. ister istemez empati kurarak siz de kendinizi sorguluyorsunuz.
Her bölüm, teknolojinin ve insan doğasının daha karanlık tarafını tasvir etme konusunda oldukça başarılı. Yakın gelecekte meydana gelebilecek olayları gösteren ciddi anlamda en iyi bilim kurgu dizisidir.
Eğer bilim kurgu seviyorsnaız, en iyi yabancı bilim kurgu dizileri arasında yer alan ve şahsi olarak da mutlaka izlenmesi gerektiğini düşündüğüm son zamanların en iyi yabancı dizilerinden biri olan Black Mirror sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

13- Stranger Things

İzlenebilecek Diziler - En Beğenilen Yabancı Diziler - Stranger Things
Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler – Ünlü Yabancı Diziler – Stranger Things
IMBD Puanı: 8.9 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 27 Ekim 2017
İlk Sezon Tarihi: 2016
Oyuncular: Winona Ryder (Joyce Byers) / David Harbour (Jim Hopper) / Finn Wolfhard (Mike Wheeler) / Millie Bobby Brown (Eleven) / Gaten Matarazzo (Dustin Henderson) / Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) / Natalia Dyer (Nancy Wheeler) / Charlie Heaton (Jonathan Byers) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
En iyi yabancı diziler listesinde sırada Stranger Things var. Peki puanı ile IMDB en iyi yabancı diziler arasında yer alan bu dizi gerçekten aldığı puanın hakkını veriyor mu ve izlenmeye değer mi ?
Kesinlikle izlemeye değer!
Çocukların ana karakter olduğu cazibe dolu bir gösteri. Biliyorum, çocukların ana karakter olduğu bir dizi ne kadar iyi olabilir ki ya da nasıl bana hitap edebilir ki dediğinizi duyar gibiyim.
Ancak inanın bana zannetiğiniz gibi değil. Her ne kadar çocuklar ana karakter olsa da, dizi de derinlemesine işlnen çok güzel fantastik bir kurgu var.
İzlemeye başladıktan sonra, bağlanacağınızı garanti ederim.  Konusu ise şu şekilde;
Herkesin herkesi tanıdığı küçük bir kasabada, bir çocuğun kaybolması ile sonuçlanan tuhaf bir olay olur ve bunun araştırılması sonucu olaylar zinciri başlar. Araştırma derinleştikçe karanlık devlet kurumları ve kötücül doğaüstü güçler ile karşılaşan yerli halk, gözle görülenin ötesinde çok daha gizli şeylerin döndüğünü anlamaya başlar.

12- Sacred Games

En Beğenilen Yabancı Diziler – Önerilen Yabancı Diziler – Sacred Games
IMBD Puanı: 9 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yayın Tarihi: 2018 –
Oyuncular: Saif Ali Khan ( Inspector Sartaj Singh) / Nawazuddin Siddiqui (Ganesh Gaitonder) / Radhika Apte (Anjali Mathur) / Neeraj Kabi (Parulkar)/ Jitendra Joshi (Konstable Katekar / Shalini Vatsa(Kanta Bai) Elnaaz Norouzi (Zoya) / Rajshri Deshpande (Subhadra) / Saurabh Sachdeva(Sulaiman Isa)
Özellikle son yıllarda yayınlanan en iyi ve en popüler yabancı dizilerden birini izlemek isteyen biri için izlenilebilecek diziler arasında Sacred Games de yer alıyor. 2018 yılı ortalarında yayınlanmaya başlayan ve en iyi Netflix dizilerinden biri olan Sacred Games dizisi aynı zamanda Netflix platformunun da ilk Hint dizisi olarak öne çıkıyor.
Sürükleyici bir hikaye örgüsüne sahip olan Sacred Games dizinin konusu da oldukça ilgi çekici. Dizinin konusu şöyle; Mumbai’de görev yapan tecrübeli bir polis memuru olan Sartaj Singh, bir gün isimsiz bir telefon alır. Telefondaki ses bütün şehrin  havaya uçacağını ve şehri kurtarmak için 25 günü olduğunu söyleyen bir suçludur. Beklenmedik bir anda gelen bu telefon, Singh’e aynı zamanda çok uzun yıllardır kayıp olan mafya babası Ganesh Gaitonde’yi de yakalama fırsatını beraberinde getirecektir.
Sartaj Singh tereddüt etmeden, polislik kariyerini de tehlikeye atacak bu serüvene sürüklenecek ve Hindistan’ın yozlaşmış idari yapısı içerisinde klasik bir polis-gangster mücadelesine girişecektir.
Son zamanlarda yayınlanan en iyi aksiyon dizilerinden biri olan Sacred Games bir roman uyarlaması aslında. Acımasız mafya patronları, yozlaşmış polisler, sokaklarda çalışan gölge istihbarat görevlilerine sıkça atıf yapan bu dizi aslında Vikram Chandra’nın 2006 yılında basılan ve Hindistan’ın yer altı dünyasına atıfta bulunan bir romanından uyarlama.
Her ne kadar beklendiği kadar ses getirmiş olmasa da, Sacred Games dizisi genel itibariyle gayet başarılı bir yapım. Bu diziyi de izlenmesi gereken diziler arasında dahil etmekten pişmanlık duymayacağınızı düşünüyorum.

 11- True Detective

Yabancı Popüler Diziler - Hangi Yabancı Dizi İzlenmeli - True Dectective
En İyi İngilizce Diziler – Eb Ünlü Yabancı Diziler – True Dectective
IMBD Puanı: 9 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 2
Yayın Tarihi: 2014 –
Oyuncular: Matthew McConaughey ( Detective Rust Cohle) / Colin Farrell (Detective Ray Velcoro) / Woody Harrelson (Detective Marty Hart) / Rachel McAdams(Detective Ani Bezzerides) / Michelle Monaghan(Maggie Hart) / Taylor Kitsch (Office Paul Woodrugh) /  Michael Potts (Detective Maynard Gilbough) / Kelly Reilly (Jordan Semyon)
Son zamanların en çok ses getiren ve en çok izlenen yabancı dizilerinden bir diğeri de True Detective. Bir polisiye dizisi olmaktan çok öte olan bu dizi, yayın hayatına 2014 yılında başladı ve ilk bölümüyle büyük beğeni topladı.
True Detective bahsettiğim üzere bir dedektifiye dizisi. Dizin ana karakterleri iki tecrübeli dedektif olan ve Louisiana Polis Departmanında cinayet masasında çalışan dedektif Rust Cohle ve Martin Hart.
Dizinin kurgusu genel itibariyle bir seri katile işaret eden yeni bir cinayetin işlenmesi ve 1995 yılında kapatılan eski cinayet dosyalarının açılmasına dayanıyor. Dizide, bu iki dedektifin yaptığı soruşturmalar derinleştikçe şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyor, yeni yeni bilgilerle birlikte, derin sırlar gün ışığına çıkıyor.
True Detective dizisi senaryo olarak klasik bir polisiye hikaye üzerine kurulu gibi gözükse de, aslında dizi olağanın çok üstünde bir kaliteye sahip.Kurgudaki küçük detaylar ve özellikle başroldeki Matthew McConaughey gibi oyuncuların performansı bu diziyi fazlasıyla öne çıkaran unsurlardan sadece bir kaçı.  Eğer bu tür bir polisiye dram türünde dizi arayışındaysanız son yılların en popüler dizinlerinden biri olan True Detective dizisini listenize eklemenizi tavsiye ederim

10- The Haunting of Hill House

En Sürükleyici Yabancı Diziler - En Çok Beğenilen Yabancı Diziler - The Hunting of the Hill House
Devam Eden Yabancı Diziler – En Çok Beğenilen Yabancı Diziler – The Hunting of the Hill House
IMBD Puanı: 9.0 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
Yayın Tarihi: 2018 –
Oyuncular: Michiel Huisman (Steven Crain) / Carla Gugino (Olivia Crain) / Henry Thomas (Young Hugh Crain) / Elizabeth Reaser (Shirley Crain) / Oliver Jackson-Cohen ( Luke Crain) / Kate Siegel (Theodora Crain) / Victoria Pedretti (Nell Crain) /  Lulu Wilson ( Young Shirley) / Mckenna Grace (Young Theo)
Korku türünde iyi bir dizi arayışındaysanız, bu alanda adından söz ettirmiş ve en iyi yabancı diziler listesine de girmiş olan The Haunting of Hill House dizisi tam da aradığınız dizi olabilir.
Shirley Jackson’un 1959 yılında yayınlanan ve aynı adı taşıyan romanından modern bir bakış açısı ile uyarlanan bu dizi, çocukluklarını ülkenin en meşhur perili evinde geçirmiş kardeşlerin hikayesine yoğunlaşıyor. Dizide, uzun bir süre çocukluklarında tecrübe ettikleri bu travma ile yaşamak zorunda kalan bu aile üyeleri, en genç kardeşlerinin intiharı ile bir araya gelmeye ve geçmişlerindeki hayaletlerle yüzleşmeye karar veriyorlar.
Netflix tarafından son zamanlarda yayınlanan dizilerinden biri olarak önce çıkan The Haunting of Hill House dizisi, hikayesi itibariyle geleneksel sayılabilecek bir kurguya sahip. Dizi önemli ölçüde Crain ailesinin yaşadığı travmaya yoğunlaşıyor ve korku figürlerini de yüksek yoğunlukta kullanıyor.
Eğer korku-gerilim türü size hitap ediyorsa The Haunting of Hill House’u da kesinlikle izleyin derim. En çok izlenen yabancı dizilerden biri olan bu diziyi büyük bir heyecanla izleyeceğinize eminim.

9- Westworld

En İyi Amerikan Dizileri - İzlenecek Diziler - WestWorld
IMDB En İyi Diziler – En Popüler Yabancı Diziler – WestWorld
IMBD Puanı: 9.0 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2016
Oyuncular: Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy) / Thandie Newton (Maeve Millay) / Anthony Hopkins (Dr. Robert Ford) / James Marsden (Teddy Flood) / Jeffrey Wright (Bernard Lowe) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Yabancı dizi önerileri listesinde yer vermek istediğim yeni dizilerden biri olan ancak yeni olmasına rağmen son zamanlarda en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alamayı başarmış bir yapım olan Westworld var.
Karmaşık karakterler, muazzam soundtrackler, müthiş görsel efektler, derin diyaloglar ve etkileyici aktörler var. bu dizide.
Westworld, zaman algısı ile oynayan ve bizi rasyonel olarak hayal bile edemediğimiz karakterlerle istemsizce empati kurmamızı sağlıyor.
Westworld ayrıca kendi varlığımızı ve kendi benliğimizin nasıl oluştuğunu ya da oluşturuluğunu sorgulamamıza da ışık tutuyor. Bizi gerçek anlamda insan yapan şey nedir?
Sadece Anthony Hopkins prefomanslarını izlemek için bile izlenebilecek bir dizi diye düşünüyorum. Keza en iyi yabancı diziler IMDB puanı ile hem de sosyal medyada son zamanlarda bir çok kişi tarafından tavsiye edilmesiyle en iyi bilim kurgu dizileri ve son zamanların en iyi yabancı dizileri arasında yer alıyor.

8- House of Cards

Gelmiş Geçmiş En İyi Diziler - Efsane Yabancı Diziler - House Of Cards
Yabancı En İyi Diziler – İzlenebilecek Yabancı Diziler – House Of Cards
IMBD Puanı: 9.0 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet.
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: –İlk Sezon Tarihi: 2013Oyuncular: Kevin Spacey (Francis Underwood) / Robin Wright (Claire Underwood) / Michael Kelly (Doug Stamper) / Derek Cecil (Seth Grayson) / Nathan Darrow (Edward Meechum) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Son zamanların en iyi yabancı dizileri arasında yer alan bir diğer baş yapıt ise House of Cards. Eğer bu diziyi tek kelimeyle tarif etmek zorunda kalsaydım, kullandığım kelime “muazzam” olurdu.
House of Cards bir politikacının hayatını anlatan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı haline gelmek için yavaş yavaş yükselişe dayalı bir seridir. Hikayenin odak noktası “Acımasız Pragmatizm” dir ve bize istediği şeyi elde etmek için insanın acımasız olması gerektiği gerçeğini anlatır.
Bu serinin ana karakterlerinden biri olan Frank Underwood’un dizide de aktardığı gibi, “Yemek zincirinin tepesine tırmananlarımız için hiçbir merhamet söz konusu olamaz” diyor. HUNT veya BE HUNTED ( Avla ya da avlan ) Hayatta kalabilmek için etçil canlılar gibi acımasız olmanın doğanın temel ilkesi olduğunu savunuyor ve bunu düşünce yapısına tamamen işlemiş bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Aynı zamanda, Frank ve eşi Claire Underwood’un güç arayışı için birbirlerini destekleyen ilişkisini de odaklıyor. İhanet, yolsuzluk, politik entrikalar ve aldatmacayla dolu bir Siyasi Drama.
Puanı ile de IMDB en iyi diziler arasında yer alan bu Netflix yapımı dizi eğer kategorisi ile ilgilizi çekiyorsa, kesinlikle zamanınıza değecek güzellikte.

7- Fargo

Yabancı Dizi Önerileri - En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Fargo
En İyi Yabancı Diziler Sıralması – IMDB En İyi Diziler – Fargo
IMBD Puanı: 9.0 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet. ( 3 sezonu birbirinden bağımsız olduğu için Final yapmış en iyi yabancı diziler arasında diyebiliriz. )
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: –İlk Sezon Tarihi: 2014Oyuncular: Martin Freeman (Lester Nygaard) / Carrie Coon (Gloria Burgle) / Patrick Wilson (Lou Solverson) / Ewan McGregor (Emmit Stussy) / Kirsten Dunst (Peggy Blumquist) / Colin Hanks (Gus Grimly) / Billy Bob Thornton (Lorne Malvo) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
En iyi amerikan dizileri arasında yer alan bir diğer benzersiz yapım ise Fargo. Daha önce hiç buna benzer bir dizinin olduğunu ve ileride de olabileceğini sanmıyorum. Mükemmel hikayesi ve iyi kazınmış karakterleri olan karanlık, kara drama bir dizi. Gösteriyi izlediğimizde, karakterlerin çok “gerçek” ve ilginç olduğunu göreceksiniz. Öyle ki nerede ise her karakter için ayrı bir dizi çekilebilecek durumda.
Dizinin her sezonu farklı oyunculardan ve farklı olay örgülerinden oluşsa da, 3 sezonun da hikayeler birbirine çok yakın.
Konunun ise genel çerçevesi şu şekilde; Her sezonda insanların genellikle bir cinayetle uzaktan yakından ilgisinin olduğunu sanmadığı bir zayıf çocuk cinayete karışıyor ve devamında ise bu kişinin işlenilen cinayetle nasıl başa çıktığını anlatan olaylar örgüsünden oluşuyor. Temel olarak, bu her sezondaki ana karakterler, yasaların yanlış tarafında sıkışan iyi insanlardan oluşuyor ve yakalanmamak için başvurdukları yollar sonucu sarpa saran işlerin ne tür boyutlara doğru gittiğini işliyor.
Her biri 10 bölümden oluşan 3 sezon vardır. Her sezon tamamen farklı bir hikayeye sahip. Şimdiye kadar yayınlanan 3 sezon da gerçekten harika, gerçekten de en iyi yabancı diziler sıralamasında yer almayı hak eden bir dizi.
Net bir şekilde, en iyi yabancı dizi önerileri arasında verebileceğim ilk 10 diziden bir tanesi. Çünkü Fargo’nun en iyi yabancı diziler listesinde yer alan diğer dizilere göre nadir bir başarısı var. Bir seyirci topluluğun genellikle en sevdikleri sezonu seçmesi mümkündür. Fakat Fargo üç sezonda da hala ilk sezondaki bütünlüğünü koruyor ve hangi sezonun diğerinden daha iyi olduğunu seçmeyi zorlaştırıyor. Kalitesinden ödün verdiği gerçekten hiç bir sezon yok diyebilirim.
Eğer, şiddeti, kara mizahı, aksyionu içinde barındıran bu dizi eğer hoşlandığınız kategorideyse kesinlikle sizin için izlenebilecek en iyi diziler arasındadır.

6- The Sopranos

İzlenecek en iyi yabancı diziler - en sürükleyici yabancı diziler - The Sopranos
Tüm Zamanların En İyi Yabancı Dizileri – Biten Yabancı Diziler- The Sopranos
IMBD Puanı: 9.2 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır 
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 6
Yayın Tarihi: 1999 – 2007 
Oyuncular: James Gandolfini (Tony Soprano) / Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi) / Edie Falco(Carmela Soprano) / Michael Imperioli (Christopher Molisanti) / Dominic Chianese (Junior Soprano) / Steven Van Zandt (Silvio Dante) / Tony Sirico (Paulie Walnuts Gualtieri)
Gelmiş geçmiş en iyi diziler listesi içerisinde yer alan bir diğer dizi The Sopranos. The Sopranos’un yayın tarihi biraz daha geriye 1999’a dayansa da, dizi hala kalitesini ve popülerliğini korumayı başarıyor.
Bir komedi dizisi olan bu dizi, Mafya babası Capo Tony Soprano’nun hayatını imgesel bir formatta anlatıyor. Dizide genel itibariyle doğal, samimi ve gerçekçi bir dil kullanılıyor.
Tony ile onun psikoterapisti olan Dr. Jennifer Melfi arasındaki diyalog dizinin kurgusunda önemli bir yere sahip. Yüksek derecede şiddet unsuru da içeren bu dizi, IMDB’nin en yüksek puanlı diziler listesinde de başlarda yer alıyor.
Guardian’da yazan Mark Lawson gibi eleştirmenlerce “tüm zamanların en iyi draması” olarak da gösterilen bu diziyi keyifle izleyeceğinizi düşünüyorum. En ufak tereddüt yaşamadan bu diziyi izlenmesi gereken diziler listenize katabilirsiniz.

5- Sherlock

Son Zamanların En İyi Yabancı Diziler - Son Zamanların En İyi Yabancı Dizileri - Sherlock
Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – İzlenmesi Gereken En İyi Yabancı Diziler – Sherlock
IMBD Puanı: 9.2 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Bilinmiyor
İlk Sezon Tarihi: 2010
Oyuncular: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) / Martin Freeman (Dr John Watson) / Una Stubbs (Mrs. Hudson) / Rupert Graves (DI Lestrade) / Louise Brealey (Moly Hooper) / Mark Gatiss (Mycroft Holmes) / Andrew Scott (Jim Moriarty) / Amanda Abbington (Mary Watson) … (Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
İzlenmesi gereken yabancı diziler listesindeki bir diğer yapım, uzun sezon aralarıyla izleyicilerin canını sıkmasına rağmen, uzaktaki bir sevgiliyi bekler gibi beklediği, Sir Arthur Conan Doyle’un kitap serisi Sherlock Holmes’in modern versiyonu olarak izleyiciyle buluşan Sherlock.
En popüler yabancı diziler kategorisinde zirveyi oynayan Sherlock, diğer dizilerden farklı olarak iki senede bir, 3’er bölümlük film tadında hikayelerden oluşuyor. Dizinin bölümleri ortalama 1 saat 20 dakika sürüyor.
Sherlock dizinin bir başka özelliği de, sosyal medyada en çok kritiği yapılan, üzerindeki teorilerin en çok tartışıldığı, geniş fan topluluklarına sahip bir dizi olması. Bu diziyi bu kadar önemli yapan, Mark Gatis’in Sherlock karakterini ve etrafında dönen olayları, günümüze çok iyi bir şekilde uyarlaması, kitaplardaki maceraları büyük bir ustalıkla harmanlayabilmesidir.
Mutlaka izlenmesi gereken diziler olarak tavsiye ettiğimiz Sherlock’un konusu ise şöyle; Yüksek bir zeka seviyesine sahip, yüksek işlevli bir sosyopat olan Sherlock, İngiltere’de işlenen gizemli suçları çözerek, kendince zihnini rahatlatma peşindedir. Bunu da polise yardımcı olarak danışman dedektiflik kisvesi altında yürütür.
Bir şekilde, daha önce Afganistan’da doktor ve asker olarak görev alan Dr. John Watson ile ev arkadaşı olurlar. Tam bir kaos tutkunu olan Watson ile birlikte, kimsenin aklının almadığı olayları çözmek için meaceradan maceraya atılırlar.
Sherlock’un maceralar esnasında yaptığı çıkarımlar ile beyninizin sınırlarını zorlayabileceğiniz, zaman zaman gerilip, zaman zaman kahkahalara boğulacağınız Sherlock dizisini, izlenmesi gereken dizilerden biri olarak izlemenizi şiddetle öneririrm.

4- Rick And Morty

En Çok İzlenen Yabancı Diziler Listesi - Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler - Rick And Morty
En İyi Amerikan Dizileri – Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler – Rick And Morty
IMBD Puanı: 9.4 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2013
Zeki, alkollik ve aynı zamanda dikkatsiz bir bilim adamı olan Rick’in 14 yaşındaki sürekli her konuda endişeli olan torunu Morty ile maceralarını anlatan yetişkinlere yönelik bir çizgi dizi. Morty ve dedesi birlikte sonsuz evreni keşfederken başları sürekli belaya giriyor ve bu beladan kurtulmaya çalışıyorlar.
Çizgi dizi olmasına rağmen en iyi bilim kurgu dizileri arasında yer alan ve aynı zamanda akıl dolu espiri anlayışı ile de en iyi yabancı komedi dizileri arasında yer almayı başarmış, izlediğinize kesinlikle pişman olmayacağınız eşsiz yapımlardan bir diğeri.

3- Band Of Brothers

En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler - Band Of Brothers
En İyi Yabancı Diziler IMDB – Yabandı Dizi Önerileri – Band Of Brothers
IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır. (Final yapmış en iyi yabancı diziler arasında)
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1 ( 10 bölüm ) / Mini Dizi

Yayım Tarihi: 2001Oyuncular: Scott Grimes (Donald G. Malarkey) / Damian Lewis (Richard D. Winters) / Ron Livingston (Lewis Nixon) / Shane Taylor (Eugene G. Roe) / Donnie Wahlberg (C. Carwood Lipton) / Peter Youngblood Hills (Darrell C. (Shifty) Powers) / Matthew Leitch (Floyd M. (Tab) Talbert) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Band of Brothers, tarihçi ve biyografi yazarı olan Stephen E. Ambrose tarafından yazılan Band of Brothers kitabına dayanan, İkinci Dünya Savaşı hakkında 10 bölümden oluşan bir HBO TV dizisidir.
Band of Brothers’ın bu kadar dikkat çekmesinin ve en iyi yabancı diziler sıralamasında bu kadar üst kademelerde yer almasının başlıca sebeplerinden biri Steven Spielberg tarafından çekilmiş olması ve Tom Hanks’in de kadroda yer alması keza daha önce de bu iki isim birlikte çalışarak “Saving Private Ryan” adlı bir başka gerçekçi 2. Dünya Savaşı filmi çekmişlerdi.
Seriler, 101. Havadan Ulaşım Birimine atanan 2. Tabur Kolay Şirketini izliyor. Normandiya’ya inmeden önce savaşın sonuna kadar yaşadıkları tecrübeleri takip ediyor. Olaylar, kolay şirket askerlerinin gerçek hayat hesaplarına dayanıyor. Her bölümden önce hayatta kalan üyeler, genellikle düşmüş arkadaşlarını ve hayatlarının geri kalanını onlara bırakacak deneyimleri düşünürken yaşadıkları deneyimlerini anlatıyor.
Hayatımda ciddi anlamda izlemekten keyif aldığım, aklıma kazınan nadir dizilerden. Eğer savaş dizileri tavsiyesi arıyor ve sadece öylesine değil, en iyi yabancı savaş dizileri arasında yer alsın, aynı zamanda gerçek olayları dayansın bir de 2. dünya savaşı ile ilgili olsun diyorsanız, gerçekten dünyanın en iyi yabancı dizilerinden birisi olan ( hatta kendi kategorisinde ilk 3’te yer alan ) Band Of Brothers kesinlikle çok çok iyi bir tercih olacaktır.

2- Breaking Bad

Yabancı Dizi Önerileri - En Çok İzlenen Yabancı Diziler - Breaking Bad
En Popüler Yabancı Diziler – En İyi Yabancı Diziler – Breaking Bad
IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Yok
İlk Sezon Tarihi: 2008
Oyuncular: Bryan Cranston (Walter White) / Anna Gunn (Skyler White) / Aaron Paul (Jesse Pinkman) / Dean Norris (Hank Schrader) / Betsy Brandt (Marie Schrader) / RJ Mitte (Walter White, Jr.) … (Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Yabancı dizi önerileri denildiğinde Breaking Bad’i en iyi yabancı diziler listesine dahil etmemek büyük sorumsuzluk olurdu. Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dram dizisi olan Breaking Bad, bence ölmeden önce yapılması gerekenler listesinde mutlaka yer verilmesi gereken kaliteli bir yapım.
50’li yaşlarda bir lisede kimya öğretmeni olan Walter White, aynı zamanda ailesinin gereksinimlerini karşılamak için oto yıkamada çalışmaktadır. Mütevazi ve ağırbaşlı bir hayat yaşayan kahramanımız meslek hayatında ve sosyal ilişkilerinde biraz silik bir görünüm çizmekte fakat çevresi tarafından çok sevilen iyi bir aile babasıdır.
Bir süre sonra akicğer kanseri olduğunu ve kısa bir süre sonra öleceğini öğrenir. Hayatının son günlerinde, öldükten sonra ailesini rahatlıkla geçindirebilecek parayı bırakabilmek için yollar aramaya başlar. Tesadüf eseri uyuşturucu ticareti yaptığını öğrendiği bir öğrencisi ile metanfetamin işine girer. Kimya alanındaki üstün bilgisi sayesinde kaliteli uyuşturucu yapar ve öğrencisi ile birlikte ismini duyurur.
Şimdiye kadar namuslu ve dürüst bir hayat yaşamanın ona sadece kanser kazandırdığını düşünen Walter White’ın kendisinin ve çevresindeki insanların hayatlarını ve geleceklerini nasıl değiştirdiğini izliyoruz dizide.
Olay kurgusu ve oyuncuların harika performansıyla en iyi yabancı diziler sıramasında uzun süre zirveden inmeyen Breaking Bad için bu kadar övgünün abartılı olduğunu düşünebilirsiniz. Ben, anlatılmaz, izlenir diyorum ve mutlaka izlenmesi gereken diziler listesinde ilk sıraya yazıyorum.

1- Game Of Thrones

İzlenecek En İyi Diziler - Gelmiş Geçmiş En İyi Diziler - - Game Of Thrones
Son Zamanların En İyi Yabancı Dizileri – En İyi Yabancı Diziler Listesi – Game Of Thrones
IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 7

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2011
Oyuncular: Peter Dinklage (Tyrion Lannister) / Lena Headey (Cersei Lannister) / Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) / Kit Harington (Jon Snow) / Sophie Turner (Sansa Stark) / Maisie Williams (Arya Stark) / Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) / Iain Glen (Jorah Mormont) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )
Geldik en iyi yabancı diziler IMDB sıralamsında 1. sırada yer alan ayrıca en çok izlenen yabancı diziler listesinde de ilk sırada yer alan Game of Thrones’a.
Aslında ölmeden önce mutlaka izlenemesi gereken yabancı diziler arasında Game of Thrones adına söylenecek çok fazla söz yok. Aldığı IMDB puanı ve popüleritesi zaten ne kadar iyi bir yapım olduğunu fazlası ile kanıtlıyor.
Herkes tarafından bu kadar övülen bir dizi gerçekten izlemeye değecek en iyi diziler arasında mı ?;
Dizinin senaryosu George R.R Martin tarafından yaratılan A Song of Ice and Fire’s World  kitabından uyarlama. ki bu kitap insanoğlunun yazmış olduğu en büyük hikayeden biridir. George R.R Martin tarafından yaratılan yepyeni bir dünya.
Hikayede o kadar çok olay örgüsü ve karakter var ki, her bir haneden veya karakterden başlı başlına bir dizi çıkar.  Ve hikayesi şu ana kadar izlediğiniz hiç bir filmle ya da dizi ile benzerlik göstermiyor.
Yüzüklerin Efendisi’ndeki hobbitlere benzer şekilde, Game of Thrones kahramları da daha az erkek, cüce, babasız çocuklardan oluşuyor. Bu da hikayeyi bazı prenslerden veya süper kahraman öykülerinden daha çekici hale getiriyor aslında.
Konusu ise çok geniş ancak ben 1 cümle ile özetlemeye çalıaşayım; Dokuz asil aile, Westeros’un efsanevi topraklarında kontrolü sağlamak için hem fiziksel hem de siyasi ve cinsel entrikalar içinde fantastik karakterlerin ve yaratıkların da bulunduğu savaşlar veriyor.
Eğer hala en iyi fantastik dizilerden biri olan Game of Thrones u izlmediyseniz sizin yerinizde olmayı, yani en baştan ilk defa izliyor olamayı çok isterdim. Çünkü size çok zevlki saatler geçirtecek bir yapım kendisi



Yorum Gönder

0 Yorumlar