YouTube, çocukları içeren hemen hemen tüm videolarla ilgili yorumları devre dışı bırakıyor

YouTube, çocukları içeren hemen hemen tüm videolarla ilgili yorumları devre dışı bırakıyor

20
Çizim Alex Castro / The Verge
YouTube, artık çocukların bulunduğu kanalların çoğunun, çocukların videolarına gönderilen yırtıcı yorumlar üzerine yapılan tartışmaların ardından yorum bölümleri eklemesine izin vermeyecek .
YouTube, gelecek aylarda küçüklerin bulunduğu videolardan gelen yorumları geçici olarak kaldıracak. Sadece çocuklarla seçilmiş birkaç kanalın bir yorum bölümü içermesine izin verilecek, ancak bunun bir ihtirasla gelmesi bile mümkün olacak: yorumlarını güvenlik için izlemeleri gerekecek.
YouTube, bir blog yazısında, “Bu kanalların, yalnızca denetim araçlarımızı kullanmanın ötesinde, yorumlarını etkin bir şekilde denetlemesi ve yırtıcı davranış davranış riskini göstermesi gerekecek” dedi .
YouTube ayrıca, yırtıcı yorumları otomatik olarak “yırtıcı yorumları tanımlayıp kaldırmasına” izin verecek daha iyi bir algoritma başlattığını da belirtti. Sınıflandırıcı, blog gönderisine göre “kapsam açısından daha geniş bir alan” ve bireylerin iki katına kadar yırtıcı yorumları yakalayacak.
YouTube'un yorumları kaldırma kararı, Disney, Nestlé , AT&T ve Fortnite yapımcısı Epic Games gibi büyük şirketlerin ardından, reklamlarını kendileri için yırtıcı yorumlar yapan videolarda oynattıklarını keşfettikten sonra reklam harcamalarını duraklatıyor. Bu şirketler harcamalarını yeniden etkinleştirdiler mi, yoksa şu anda planlıyorlarsa net değil.
İlk yanıtın bir parçası olarak YouTube, geçen hafta on milyonlarca yorumu sildiğini ve küçüklere bakan videolara yırtıcı yorumlar yazmakla ilgili 400'den fazla kanalı kaldırdığını söyledi.
YouTube ayrıca, bu değişikliklerin reklamverenlerin reklam yayınlama yeteneklerini nasıl etkileyeceği konusundaki kafa karışıklığını da gidermeye çalıştı. Blog yazısında, YouTube bunların hiçbirinin içerik oluşturucuların para kazanmalarını etkilemeyeceğini söylüyor. Bu, tartışmacıların ortaya çıkmasıyla YouTubers arasında bir kaygının yanı sıra yaratıcılara karşı silahlandırılan8 yorumlardı .
Bir YouTube sözcüsü Verge’e , şirketin yorum bölümlerinin yaratıcılar için etkileşimi ölçmek için önemli olduğunu anlamalarına rağmen “bunun YouTube topluluğunu korumak için yapılacak doğru şey olduğunu da biliyoruz” olduğunu söyledi

Yorum Gönder

0 Yorumlar