Blog Nasıl Açılır- Bir Blog Nasıl Açabilirim

Blog Nasıl Açılır? Blog Nasıl Açabilirim20 Dakikada Blog Oluşturmakİçin Kolay Ücretsiz Adım Adım Yeni Başlayanlar 
Rehberi

Bir bloga nasıl başlayacağınız konusunda ücretsiz, kolay, adım adım bir kılavuz mu arıyorsunuz?
Bu sayfadaki ücretsiz kılavuzum, güzel ve işlevsel bir blogun nasıl oluşturulacağını gösterecek, hepsi kolay bir adım adım eğitici (resimlerle).
Benim adım Tuncay ve size blog yazmaya nasıl başlayacağımı göstereceğim. 2002'den beri bloglar ve web siteleri yapıyorum. O zamanlar kendi bloglarımın çoğunu yayınladım ve yüzlerce kişinin de aynı şeyi yapmasına yardım ettim.
Bir blog başlatmak, ezici ve korkutucu görünebilir biliyorum. Bu ücretsiz rehber, yeni başlayanlar için blog oluşturma ile ilgilidir ve size sadece en temel bilgisayar becerilerine sahip bir blogcu olmayı öğretecektir. Yani 8 ya da 88 olsanız, kendi blogunuzu 20 dakikadan kısa bir sürede oluşturabilirsiniz.
İlk olarak bir blogun nasıl oluşturulduğunu öğrendiğimde, bir ton hata yaptım, itiraf etmekten utanmıyorum. Kendi blogunuzu oluştururken aynı hataları tekrar etmemeniz için on yıldan fazla deneyimimden yararlanabilirsiniz. Bu ücretsiz kılavuzu hazırladım, böylece herkes hızlı ve kolay bir şekilde nasıl blog yazılacağını öğrenebilir. Ve herhangi bir noktada sıkışırsanız, lütfen bana bir mesaj gönderin ve size yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım! 
Bu tanıtımın geri kalanını atlayın ve blogunuzu oluşturmaya başlayın!

Blog nedir peki?

Kısaca bir blog, çoğunlukla blog gönderileri olarak da bilinen yazılı içeriklere odaklanan bir web sitesidir . Popüler kültürde en çok haber bloglarını veya ünlü blog sitelerini duyuyoruz, ancak bu kılavuzda göreceğiniz gibi, akla gelebilecek herhangi bir konu hakkında başarılı bir blog başlatabilirsiniz.
Blog yazarları genellikle doğrudan okuyucularıyla bağlantı kurmalarına izin veren kişisel bir bakış açısıyla yazar. Ayrıca, blogların çoğunun, okuyucuların blog yazarıyla yazışabileceği bir "yorumlar" bölümü de vardır. Yorumlar bölümünde okuyucularınızla etkileşim kurmak, blogcu ve okuyucu arasındaki bağlantıyı daha da ilerletmeye yardımcı olur.
Okuyucuya bu doğrudan bağlantı, bir blogun başlatılmasının temel faydalarından biridir. Bu bağlantı, diğer benzer fikirli insanlarla fikirlerinizi paylaşmanıza ve paylaşmanıza olanak tanır. Ayrıca okuyucularınızla güven oluşturmanızı sağlar. Okuyucularınızın güvenini ve sadakatini kazanmak, blogunuzdan para kazanma yolunu da açar, bu da bu rehberde daha sonra tartıştığım bir şeydir.

Bir blog başlatır mısın?


Bir bloga başlamakla ilgili yanlış kavramlardan biri, başarılı olmak için harika bir yazar olmanız gerektiğidir. Hiçbir şey doğrudan başka bir şey olamaz. İnsanlar blog sitelerini bir şeyler hakkında kişisel bir bakış açısı elde etmek için okurlar. Bu nedenle blog yazarlarının çoğu gayri resmi ve sohbet tarzında yazılır.
Ayrıca başarılı bir blog sahibi olmak için konuyla ilgili uzman olmanız gerekmez. Örneğin, bir yemek blogunun okuyucuları bir gıda bilimcisinden bir ders kitabı okumak istemiyorlar, gerçek yemek, hata ve tüm gerçekte pişirmiş birinin deneyimlerini duymak istiyorlar.
Bir blogcu olarak başarılı olmak için gerçekten tek bir gereksinim var: konunuz için bir tutku.
Kalbinde, bloglama, bilginizi dünyayla paylaşmakla ilgilidir. Tutkulu olduğunuz bir konuyu seçmek, başarılı bir blog'u başlatmayı çok daha kolay hale getirir. Birden fazla konu hakkında yazmak tamamen iyi. Gerçekten ilgilendiğiniz şeyler hakkında yazdığınız sürece, tutkunuz parlayacak ve okuyucularınızı ilgilendirecektir.
Öyleyse neden bloglama sorununa gideceksin? Bir kaç neden var:
  • Evden para kazanın. Doğru yapılırsa Blogging oldukça kazançlı olabilir. Dünyanın en iyi blog yazarları belli ki biraz fazla kazanıyorlar, ancak part-time bir blogcu bile işler doğru yapılırsa iyi bir kazanç elde etmeyi bekleyebilir. Bunun en iyi yanı, blog yazmanın bir tür pasif gelir olmasıdır, çünkü haftada sadece birkaç saat bir blog yazısı yazabilir ve blog yazısı yazıldıktan sonra para kazanmaya devam edebilirsiniz. Bu kılavuzda daha sonra nasıl para kazanacağım konusunda daha fazla ayrıntıya giriyorum.
  • Hikayeni paylaş. Bir blog size sesinizi duymanızı ve duymanızı sağlar. Seçtiğiniz takdirde hikayenizi tüm dünyayla paylaşabilirsiniz. Blogların kullanılmasının en yaygın yollarından biri, blog yazarının günlük deneyimleri hakkında yazdığı, böylece arkadaşların, ailelerin ve diğerlerinin hayatlarının bir parçası olabileceği bir günlüktir.
  • Kendiniz veya işiniz için tanıma. Hayır, muhtemelen en son blog yayınınızdan sonra sizi takip eden paparazziler olmaz. Ancak başarılı bir blog, kendi alanınızda size bir ton tanınma kazandırabilir. Blogcuların çoğu blogları nedeniyle uzman olarak bilinir ve bazıları da bloglarına dayanarak kitap ve film fırsatları elde eder.
  • Bir topluluk bulun. Kalbinde bloglama etkileşimlidir. Bir blog yazısı yazıyorsunuz ve insanlar buna yorum yapıyor. Bu, sizinle aynı şeylerle ilgilenen insanlarla bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Bloglama, bu insanları deneyiminize göre öğretmenizi sağlar ve okurlarınızdan da öğrenme fırsatı verir.
İyi haber şu ki, internet şu anda büyüme ile patlıyor. Her zamankinden daha fazla insan çevrimiçi. Büyümedeki bu patlama, blogunuz için daha fazla potansiyel okuyucu anlamına gelir. Kısacası, bir blog kurmayı düşünüyorsanız, şu andan daha iyi bir zaman yoktur.
Öyleyse, bir blogu nasıl başlatıyorsun?

6 Adımda bir Blog Nasıl Başlanır

Aşağıdaki adımları izleyerek yaklaşık 20 dakikada bir blog oluşturmayı öğrenin:
  1. Bir blog adı seçin. Açıklayıcı bir şey seçin.
  2. Blogunuzu çevrimiçi edinin. Blogunuzu kaydettirin ve hosting alın.
  3. Blogunuzu özelleştirin. Ücretsiz bir şablon seçin ve düzeltin.
  4. İlk yazınızı yazın ve yayınlayın. Eğlenceli bölüm!
  5. Blogunuzu tanıtın. Blogunuzu okumak için daha fazla kullanıcı edinin.
  6. Para bloglama yap. Blog'unuzdan para kazanmak için çeşitli seçenekler arasından seçim yapın.
Blogunuza başlayalım!

1. Adım: Bir blog adı seçin

İyi bir blog adı bulmanın ilk adımı konunuzu seçmektir.
Ne hakkında blog yazacağınızdan emin değilseniz, iyi bir blog konusu bulmanın birkaç yolu vardır :
  • Hobiler ve tutkular. İlgi duyduğunuz hobileriniz ya da diğer ilgi alanlarınız başlamak için harika bir yerdir. Yemek pişirme, seyahat, moda, spor ve otomobiller klasik örneklerdir. Ancak, daha karanlık bir hobilerinizle ilgili bloglar bile başarılı olabilir, çünkü izleyicileriniz internette dünyanın herhangi bir yerindeyken.
  • Yaşam deneyimleri. Herkesin yaşam deneyimi ile öğrendikleri dersleri vardır. Bu bilginin paylaşılması benzer durumlarda diğerlerine inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Örneğin, kısa bir süre önce bir kadının itfaiyecinin karısı olma konusunda bloguna başlamasına yardım ettim. Bu konu hakkında başkalarıyla paylaşmak için çok fazla deneyim ve bilgi birikimine sahiptir ve benzer durumlarda başkalarıyla bağlantı kurmasına yardımcı olmuştur. Yaşamda deneyimlediğiniz şeyleri düşünün. Bu, ailenizle (örneğin: evde kalmayla ilgili bir blog), iş (müşterilerle ilgili deneyimler hakkında bir blog) ya da diğer yaşam deneyimleriyle (hastalık ya da hastalık gibi rahatsız edici bir zamanla ilgili bir blog) ilgili olabilir. Boşanma, ya da bir düğün için hazırlık ya da bir çocuğun doğumu gibi mutlu bir zaman hakkında).
  • Kişisel bir blog. Kişisel bir blog, senin hakkında bir blog. Bu, günlük olarak yaptığınız şeylerden rastgele düşüncelere ve fikirlere kadar çeşitli konuları içerecektir. Bu sadece bir konuya bağlı kalmadan dünyayla düşüncelerinizi paylaşmanın harika bir yoludur.
Bir konu olduğunda, blog adınızı seçmenin zamanı geldi.
İyi bir blog adı açıklayıcı olmalıdır,böylece potansiyel okuyucular blogunuzun sadece adından ne anladığını anlatabilirler.
Belirli bir konu hakkında blog yazıyorsanız, bunu bir şekilde blog adınıza dahil etmek isteyeceksiniz. Yine de sadece bir kelimeye asılmamayı dene. Örneğin, bir yemek günlüğü blogunda mutlaka “yemek pişirmek” kelimesine sahip olmak zorunda değildir. “Yemek”, “yemek tarifleri” ve “yemek” kelimeleri, insanların blog'unuzun yemek pişirmekle ilgili olduğunu bilmelerini sağlar.
Çeşitli konuları tartıştığınız kişisel bir blog oluşturmayı planlıyorsanız, blogunuz tamamen sizinle ilgili olduğundan, adınızı veya bunun bir çeşitliliğini kullanmanızı öneririz. Örneğin, ben scottchow.com blogunun sahibiyim. Adınızı daha önceden alınmış olarak bulursanız, orta adınızı veya ortadaki ilk harfinizi de ekleyebilirsiniz. Ya da “Scott Chow Blog” veya “Scott ile Bloglama” gibi bir varyasyon kullanabilirsiniz.
Bazı blog adı fikirleriniz olduğunda, bir alan adı uzantısı seçmeniz gerekir 
Bir .com etki alanı uzantısı en çok tercih edilen, ancak. Net veya .org da çalışır. Bir blog alanının amacı için kelimeler arasında boşluk bırakılamayacağınız da unutulmamalıdır. Yani "Scott ile Bloglama" bloggingwithscott.com olur
Artık adınızı aldığınız ve bir uzantı seçtiğinize göre, başka birinin aynı adı kaydetmediğinden emin olun.

                  Blog adınızın uygun olup olmadığını görün

Not: Alan adında tire dışındaki noktalardan veya noktalama işaretlerinden herhangi birini kullanamazsınız.


İstediğiniz adın zaten alınmış olduğunu fark ederseniz yapabileceğiniz birkaç şey vardır:
  • Farklı bir alan adı uzantısı kullanmayı deneyin. .Com sürümü zaten kayıtlıysa, hala blog adınızın .net veya .org versiyonunu edinebilirsiniz.
  • Küçük kelimeler ekleyin. “A”, “benim” veya “o” gibi kelimeler. Örneğin, bu siteye BlogStarter.com yerine TheBlogStarter.com denir.
  • Kelimeler arasında kısa çizgiler ekleyin. Örneğin, scott-chow.com

2. Adım: Blogunuzu çevrimiçi olarak alın

Artık bir isminiz olduğunu gördünüz ve blogunuzu çevrimiçi hale getirme zamanı. Bu çok zor veya teknik görünebilir, ancak aşağıdaki adımlar size doğru yol alır ve işlemi kolaylaştırır.
Blogunuzu çalışır duruma getirmek için iki şeye ihtiyacınız vardır: blog barındırma ve bloglama yazılımı. İyi haber, bunların tipik olarak birlikte paketlenmesi.
Bir blog sunucusu, blogunuz için tüm dosyaları depolayan ve bunları blog adınıza yazdıklarında kullanıcıya dağıtan bir şirkettir. Bir blog sahibi olmak için bir blog sahibiniz olmalıdır .
Ayrıca, blogunuzu oluşturmak için yazılımınızın olması gerekir. Bu kılavuzda, WordPress bloglama yazılımını kullanarak nasıl bir blog oluşturacağınızı göstereceğim çünkü en popüler, özelleştirilebilir ve kullanımı en kolay olanı.
Önerdiğim blog sunucusu ve size bu kılavuzda nasıl kullanılacağını göstereceğim BlueHost . Kişisel olarak BlueHost'u kullanıyorum ve bunları tüm yeni blogcular için öneriyorum çünkü:
  • Blog adınızı ücretsiz olarak kaydettirecekler ve başka hiç kimsenin almadığından emin olacaklar.
  • WordPress bloglama yazılımının ücretsiz ve basit bir kurulumunu sunarlar (size bu kılavuzda nasıl kullanılacağını gösteririm).
  • 2005'ten beri WordPress tarafından önerilmiş ve şu anda 2 milyondan fazla blog ve web sitesine ev sahipliği yapıyor.
  • Telefon ya da web sohbet yoluyla 7/24 müşteri hizmetlerine sahiptirler.
  • Herhangi bir sebepten memnun olmadığınızda para iade garantisi vardır.
Herhangi birini kullanın BlueHost linkiayda $ 2.75 özel indirim fiyat almak emin olmak için bu sitedeki. Bağlantılarımdan satın aldığınızda BlueHost beni telafi ediyor, bu yüzden hizmetlerim size ücretsiz! Aslında, bu eğitici ile bir blog hazırlarken sorun yaşarsanız, benimle iletişime geçin ve sizin için yapacağım.

1. BlueHost'taki aylık 2.75 $ 'lık özel fiyat için buraya tıklayın ve daha sonra “şimdi başlayın” a tıklayın.

2. Planınızı seçin. Yeni blogcuların temel planı almasını öneriyorum. Planınızı seçmek için “Seç” e tıklayınız.

3. Alan adınızı soldaki kutuya yazın ve ardından kayıt işlemini başlatmak için “sonraki” düğmesine tıklayın.

  • Zaten bir alan adınız varsa ve bunu blog'unuz için kullanmak istiyorsanız, mevcut alanınızı sağdaki kutuya yazın ve ardından “sonraki” i tıklayın. Bir alanı kaydetmek için daha önce ödeme yaptıysanız yalnızca doğru kutuyu kullanın!

4. Fatura ayrıntılarınızı kayıt sayfasında doldurun.

5. Ayrıca hosting paketinizi ve seçeneklerinizi seçmeniz gerekecektir.

  • 36 aylık paket size en düşük aylık orana sahip olurken, 12 aylık paketin maliyeti düşüktür. Unutma, istediğin zaman iptal edebilirsin.
  • Kayıt olduğumda diğer ürünlerin yanındaki kutuların işaretini kaldırırım . İhtiyacınız olduğuna karar verirseniz, daha sonra bu ürünleri her zaman alabilirsiniz.

6. Daha sonra hesabınız için bir şifre oluşturmanız gerekecektir. Bunu yaptıktan sonra, blogunuz için temel bir tasarım şablonu seçebilirsiniz (bunu göreceğiniz gibi daha sonra kolayca değiştirebilirsiniz).

Artık blog yazılımınız (WordPress) yüklenecek. Yükleme tamamlandıktan sonra, blogunuza giriş yapmak için “Start Building” i tıklayın.
Blog giriş bilgilerinizi içeren bir e-posta da almalısınız. NOT : Blogunuzun giriş bilgileri BlueHost hesabınızdan farklı olacaktır.)
Blogunuzu yüklemede sorun mu yaşıyorsunuz? Buradan yardım alın .

3. Adım: Blogunuzu özelleştirin

Giriş

Başlangıç ​​olarak, blog'unuza giriş yapmanız gerekir. Giriş ekranını açmak için http://www.yourblog.com/wp-admin adresine gidin (“yourblog.com” ifadesini alan adınızla değiştirin). Giriş adınız veya şifrenizden emin değilseniz, bu bilgileri içeren BlueHost'tan size gönderilen e-postayı kontrol edin.

Blog tasarımınızı değiştirme

Giriş yaptıktan sonra WordPress yönetici alanında olacaksınız. Blogunuza istediğiniz değişiklikleri yapabileceğiniz yer burasıdır.
Herkesin bloglarının nasıl görünmesini istedikleri konusunda farklı bir fikri vardır. Bir WordPress bloguyla ilgili harika şeylerden biri, tüm düzeninizi ve tasarımınızı yalnızca birkaç tıklamayla değiştirebilmenizdir.
WordPress'te, blog düzenleri “Temalar” olarak bilinir. Blog teması nedir? Temalar blogunuzun tüm tasarımını kontrol eder. Temanızı değiştirmek için sol menüdeki “Görünüm” sekmesine tıklayacaksınız.
Blogunuzda zaten birkaç tema bulunduğunu göreceksiniz: Yirmi On yedinci, Yirmi On Altı, vb. Bunlar, her tür blog için çalışabilecek, iyi tasarlanmış, temiz görünümlü temalardır. Aslında, dünyanın en iyi blogcularının çoğu bu temalardan birini kullanıyor.
Blogunuz için çok özel bir tasarımınız yoksa, bu temalardan birini kullanmaya başlamanızı öneririm . Örneğimiz için, “Twenty Twelve” temasını kullanalım. Temayı blog'unuzda etkinleştirmek için temanın üzerine gelin ve "Etkinleştir" düğmesini tıklayın. Bu kadar! Blogunuzun tüm tasarımını tek tıklamayla değiştirdiniz!
Zaten kurulu olan temalardan hiç hoşlanmıyorsanız, binlerce ücretsiz tema arasından kolayca seçim yapabilirsiniz. Yeni bir tema yüklemek için, soldaki menüden “Görünüm” sekmesine tıklayın ve ardından “Yeni Ekle” ye tıklayın.
Bu tema arama ekranıdır. “Özellik Filtresi” ni tıklatarak, renk, düzen ve daha fazlasına göre arama yapabilirsiniz. İstediğiniz kutuları işaretleyin ve ardından “Filtreleri Uygula” ya tıklayın.
Artık istediğiniz özelliklere sahip temalara göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz birini bulduğunuzda mavi “Yükle” düğmesine tıklayın.
Tema yüklendikten sonra, blogunuzdaki temayı etkinleştirmek için “Etkinleştir” i tıklayın. Yeni temanızı görmek için blogunuza gidin ve bir göz atın!
Temanızı değiştirmek, blogunuzu özelleştirmenin en kolay yoludur, ancak yapabileceğiniz pek çok başka özelleştirmeler vardır. Ayrıntılı bir adım adım kılavuz için blog'unuzu özelleştirerek tüm yayına göz atın Bir blog'u sıfırdan tamamen özelleştirdiğimi görmek için bu kılavuzun sonundaki videoyu da izleyebilirsiniz.

4. Adım: Bir blog yayını nasıl yazılır ve yayınlanır?

Artık blogunuz çalışıyor ve çalışıyor, aslında blog yazmanın zamanı geldi!
Soldaki menüye gidin ve “Mesajlar” a tıklayın.
Orada zaten bir posta olduğunu göreceksiniz. Bu, her yeni WordPress blogunda bir varsayılan gönderidir ve buna ihtiyacımız yok. Onu silmek için hemen yayının altındaki "Çöp Kutusu'nu" tıklayın.
Yeni bir yazı yazmaya başlamak için “Yeni Ekle” bağlantısını tıklayın.
Artık yazı düzenleyici ekranındasınız. Gönderinizin başlığını üst kutuya girin ve ardından yazıyı alt kutuya yazmaya başlayın.
Gönderinize bir resim eklemek isterseniz, “Medya Ekle” düğmesine tıklayın ve bilgisayarınızdan bir fotoğraf yüklemek için “Dosyaları Seç” e tıklayın. Bir sonraki ekranda resim boyutunda ayarlamalar yapabilirsiniz. Hazır olduğunuzda, resmi eklemek için “Gönderiye ekle” yi tıklayın.
Gönderinizi tamamladıktan sonra, yayınlamak için ekranın sağ tarafındaki "Yayınla" düğmesini tıklayın.

Blogunuzu Yayınlama

Bir yazı yazdıktan sonra bile, blogunuz yine de “Yakında Gelecek” sayfası gösteriyor olabilir.
Blogunuzu herkese açık hale getirmeye hazır olduğunuzda, yönetici alanınızdaki menünün sol üst köşesindeki “BlueHost” menüsünü tıklayın ve “Yakında Gelecek” sayfasını kaldırmak için mavi “Başlat” düğmesini tıklayın.
Tebrikler! Artık kendi blogunuzu nasıl başlatacağınızı ve içeriği nasıl yayınlayacağınızı biliyorsunuz!

5. Adım: Blogunuzu tanıtın

İyi tasarlanmış bir blog oluşturmak ve harika içerikler yazmak sadece başlangıçtır. Blogunuz için okuyucuları almak için, özellikle ilk başladığınızda, bunu tanıtmak için biraz zaman harcamanız gerekecek.
Okuyucuları blog'uma getirmenin en favori yollarından biri de Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarıma bağlantılar yayınlamaktır. Bu harika, çünkü sadece arkadaşlarınız bağlantıyı görmez, aynı zamanda arkadaşlarınızla bağlantıyı paylaşırsa, okuyucularınız otomatik olarak çarpar. Blogunuzda yüksek kaliteli içerik oluşturduysanız, sosyal medya, blogunuzun viral olması için harika bir yoldur.
Blogunuza yeni okuyucular almanın yanı sıra, mevcut okuyucularınızın geri dönmesini sağlamak isteyeceksiniz. E-posta pazarlamasının büyük rol oynadığı yer burası. Ziyaretçilerinizin e-posta adreslerini toplayarak (elbette izinleri ile), blogunuzda yeni bir şey yayınladığınızda bunları bilgilendirebilirsiniz. Bu, blog'unuza geri dönerek kullanıcıların zaman içinde yalnızca daha fazla okuyucu sunmasına izin vermez, aynı zamanda okuyucularınızla daha yakın bir ilişki kurmanıza da olanak tanır.
E-posta pazarlaması, burada iyi bir konuyu kapsayacak kadar büyük bir konu olduğundan , ilgilenenler için e-posta pazarlaması için ayrı bir rehberoluşturdum (ipucu: daha fazla okuyucunun bu kılavuzu okumasını isteyen her blogcu).

6. Adım: Para bloglama yapın

Harika bir blog içeriği oluşturma ve blog'unuzu tanıtmaya çaba gösterdiğinizde, blogunuzdan para kazanmak aslında kolay bir bölümdür.
Blogunuzda ürün incelemeleri yapmak için para kazanmaya, kendi ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satmaya, ödeme almaya kadar çeşitli yollardan yararlanabilirsiniz. Ancak blogunuzdan para kazanmanın en kolay yolu reklam alanı satmaktır.
Popüler bir bloga sahip olduğunuzda, reklamverenler, reklam sunma fırsatı için sizi havaya uçurur. Bu durumdan yararlanmanın en iyi yolu, Google Adsense’i kullanmaktır. Reklamverenleri sizin için buluyorlar ve tek yapmanız gereken, reklam yayınlamaya başlamak için blogunuza Google Adsense kodunu yerleştirmektir. Google Adsense tüm zor işleri sürecin dışına çıkarır ve size sadece bir çek verir

Yorum Gönder

0 Yorumlar