NEW YORK CITY YI ZİYARET ETMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN 21 ŞEY

NEw york city yi ZİYARET ETMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN 21 ŞEY 

New York gibi bir şehir yok. İlk kez ziyaret ediyorsanız, muhtemelen TV şovlarından ve filmlerden nasıl bir deneyim yaşayacağınıza dair kafanızda bir görüntü var, ancak gerçekliğin beklentilerinize uymayacağını çabucak fark edeceksiniz.
New York ziyaret için 21 Temel İpuçları // localadventurer.com
Buraya 3 ay önce taşındık ve burada hayatlarının çoğunu burada geçirmiş olan arkadaşlarımızdan tavsiye aldık, ama gittiğimizde hala çok şey öğreniyoruz. Yıl boyunca bulduğumuz şeyi düzenlemeye devam edeceğiz. Burada ziyaret etmeden önce bildiğimiz şeylerin listesi.
Kullanılan tüm resimler yeni favori illüstratörümüz Nathan Pyle'in nezaketinde  !
NEW YORK'I ZİYARET İÇİN 21 İPUCU

1. ZİYARET EDİLECEK EN İYİ ZAMAN

New York her zaman meşgul gibi görünüyor, ancak bu büyük tatillerde herhangi bir meşguliyet katlanarak çoğalır. Kalabalıklardan kaçınmak istiyorsanız, Noel ve yaz gelmeyin. Yaz da çok sıcak ve nemli, bu yüzden eğer Bahar ve Güz döneminde ziyaret edebilirsiniz. Soğuktan korkmazsanız, ocak ayının ortasından şubat ayına kadar büyüktür, çünkü çoğu insan burada olmak istemez.

2. ŞEHİR GEZMEK KOLAY


NYC 5 bölgeden oluşuyor, ancak yerel halk şehre başvurduğunda, Manhattan'ı kastediyorlar. Büyük binalar tarafından kuşatıldığında, çok şaşırtıcı ve ezici olabilir, ancak şehir düşündüğünüzden daha kolay gezinir. İşte size yardımcı olacak birkaç basit kural:

  • Şehir bir ızgara gibi kurulur (çoğunlukla).
  • Tüm yatay sokaklar Manhattan'ın altındaki en düşük sayılarla numaralandırıldı.
  • Tüm dikey sokaklara Avenues denir. Bu bloklar devasa bloklardır.
  • Google Haritalar harika çalışıyor.
  • Yön sormaktan korkma.
NYC - Doğu Köyü vs Nathan Pyle tarafından köy gezinmek

3. METRO ÇOK KOLAY

Bir çok insan metroyu kullanmaktan korkar, ancak çoğunlukla metro sistemi iyi etiketlenmiş ve kullanımı kolaydır. İşte size yardımcı olacak birkaç kural.
  • Bir MetroCard kullanıyor olmanıza rağmen, kimse metroyu kullanmıyor. Bu metro ya da tren.
  • Bir çok kez metro, bir taksi veya Uber'e atlamaktan daha hızlıdır.
  • Google Haritalar, metro yol tarifleri için de harika çalışıyor. Her zaman google haritalarından daha zeki olduğumu düşündüğümde yanıldım. Metro için Google Haritalar'ı kullanıyorsanız, bir istasyona gitmeden önce bunları devre dışı bırakın. GPS'i kaybedersiniz ve bazen hep birlikte yeraltında servis yaparsınız.
  • Hangi yöne gideceğinizi bilin (şehir merkezi daha düşük sayılara, yukarı şehir ise daha yüksek sayılara).
  • Metroya girerken dikkat edin. Bazı girişler sadece sizi platformun bir tarafına götürür (yani şehir merkezine giden bir trene). Genellikle karşı (yani şehir) tren bulmak için caddeyi geçmek zorunda. Bu en zor zamanımdı!
  • İhtiyacınız olan yere ulaşmak için kendinize zaman ayırın. Kullanmaya çalıştığınız ulaşım ne olursa olsun, trafik, metro gecikmeleri, duraklı hatlar vb. Olabilir. Eğer bir yere ulaşmak için 30 dakika veya daha az zaman alırsam, 30-60 alırsam kendime ekstra 10 dakika veriyorum. Oraya 20 dakika, fazladan 20 dakika veriyorum.
  • Trenler gece geç saatlerde ve hafta sonlarında daha az çalışır. Beklemeye hazırlıklı olun.
  • Tren tarifesinin veya duraklarının değişip değişmediğini görmek için işaretlere bakın.
  • Yoğun zamanlarda, boş bir metro arabanız varsa (ve gerisi ağzına kadar doluysa), başka hiç kimsenin görmediği gizli arabayı bulduğunuzu düşünmeyin. Genellikle, yerel halkın sizin olmayan bir şey bildiği anlamına gelir, örneğin AC dışarıda veya gerçekten güçlü bir koku var.
  • Metroda paketleyin ve acele saatlerde kişisel alanınız olmasını beklemeyin. Esnek programlarımız olduğundan, bunu önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.
  • Metro dolu olduğunda, sırt çantanızı çıkarın ve bacaklarınız arasında tutun, çünkü bu aynı zamanda değerli bir alan! Ayrıca, eşyalarınla ​​bir yere çıkma. Onu kucağına koy.
  • Kalkmaya çalışmadan önce insanların çıkmasına izin verin. Metrodan kapılardan uzaklaşın.
New York Seyahat Önerileri - Nathan Pyle tarafından NYC Temel İpuçları ve Görgü Kuralları
Bir MetroCard satın alırken birkaç seçeneğiniz de var. En basit yol, bir karta para yatırmaktır. Her sürüş daha sonra bu miktardan düşülür. Kartta X gün sayısı için sınırsız süre de satın alabilirsiniz. Şehirde yaşadığımızdan beri matematik yaptım, bu yüzden ne zaman sınırsız satın alacağımı ya da ne zaman yolculuk başına ödeme yapılacağını biliyorum. Bilmen gerekenler.
  • Aynı kart para eklemek veya zaman eklemek için kullanılabilir.
  • Çoğu makineye para veya zaman ekleyebilirsin.
  • Her yolculuk 2,75 dolar.
  • Haftada 13 kez veya daha fazla metroya binmeyi planlıyorsanız, 7 günlük sınırsız satın alın.
  • Eğer bir ay içinde 47 kat veya daha fazla sürmeyi planlıyorsanız, 30 günlük sınırsız satın alın.

4. YÜRÜMEYİ DURDURMA

New Yorklular hızlıca yürüyor ve birisini kızdırmak için garantili bir yol, kaldırımın ortasında ani bir duruş yapıyor. Şehrin bir akışı var, bu yüzden bu akışı bozmaya çalışmayın. Çok fazla kızgın yerlilere tanık olduk. Bir fotoğraf çekmek veya yön bulmak istiyorsanız, tarafa adım atın. Ben yönlerde korkunçum ve her zaman bir duraktan çıkıp şaşırıyorum. NE köşesinde olmalı mıyım? SW? Her zaman, kaç insanın sadece yürümeye devam ettiğini ve şehir etrafında yollarını bildiğini etkiliyor.
Ayrıca, grupta seyahat ediyorsanız, kaldırmayı engellemeye dikkat edin. İnsanların etrafından dolanabileceği yer bırakın. Bu merdivenler ve yürüyen merdivenler için de geçerlidir. Eğer daha yavaş gidiyorsanız veya orada durmak istiyorsanız, sağda kalın. Sol şerit hızlı şerittir.
Nathan Pyle tarafından Temel Temel Bilgiler ve Görgü Kuralları - İdeal Yürüyüş Oluşumu

5. SU BİRİKİNTİSİNE ASLA GÜVENME

New York'taki su birikintileri seni tamamen yutmuş durumda. Bir çiftin sığ olduklarını düşünerek adım attım, sadece ayağımın tam olarak içinde olduğunu çabucak buldum. İyi bir şey su geçirmez ayakkabılar. Ayrıca, su birikintilerine çok yakın durmaya çalışmayın veya arabalara daima göz kulak olun. Birisinin bir su dalgasıyla arabadan suya sıçradığı bir anda su sıçradığında film anını biliyor musun? Bu bize oldu.
6. BU TEHLİKELİ DEĞİL
New York tehlikeli olmak için bir üne sahip olma eğilimindedir ve ebeveynlerimiz güvende olup olmadığımızı rutin olarak sormaktadır. Genelde çok güvenli bir şehir. Herhangi bir şehir gibi, eskizli alanlar var, ama her zaman dışarıda insanlar olduğu için etrafta dolaşmak için kötü bir yer değil.
Eşyalarınızı turist yerlerinde yakından izleyin, bu sayede daha fazla dolandırıcı ve insanlardan yararlanmaya çalışan yankesici bulabilirsiniz. Sadece aptal bir salak gibi görünmeyin, sağduyu kullanın ve iyi olmalısınız.

7. BODE-NE? BODEGA NEDİR?

Bodegas, şehrin hemen hemen her köşesinde bulunur. Devletlerde başka hiçbir yerde bulunmadıkları için oldukça şaşırtıcılar. Küçük bir alanın içine sokulmuş bir sandviç dükkânıyla ezilmiş küçük bir bakkal dükkanı düşünün. Bir çok kez, onlar aperatifler rastgele bir çeşitliliği olacak, bazen bir çiçekçi ekli olacak ve diğerleri özellikle onların sandviç için bilinir. Yine de, bazı hızlı sarf malzemelerini almanız gerektiğinde kullanışlıdır. Hala bir köşe dükkanı, şarküteri veya bodega hakkında kafanız karıştıysa, burada  bir yasal olup olmadığını bilmenin 11 yolu vardır .
Bir Bodega nedir - Nathan Pyle tarafından NYC Temel İpuçları ve Görgü Kuralları

8. GÖRDÜĞÜNÜZDE, KULLANIN!

Kamu banyoları bulmak her zaman kolay değildir. Bodegas bunlara sahip değildir ve çoğu restoran ödeme yapan bir müşteri olmanızı gerektirir. Umumi bir tuvalet bulduğunuzda, kendinizi sıkı bir yerde bulamayacağınızdan emin olun. Yerliler en sevdikleri gizli genel tuvalet yerlerine sahiptir. Bu konuda bir yazı mı yapalım yoksa tüm yerlileri kızdırır mıyız?

9. HAVALİMANINA GİDİP GİDİLECEK BİR PLANINIZ VAR

New York'un iki ana havalimanı olan LaGuardia ve JFK Uluslararası Havaalanı bulunuyor. Onlar kaotik ve şehre en iyi yolu anlamaya çalışırken ezici olabilir. Akılda tutulması gereken birkaç şey:
Havaalanına gitmek için kendinize bolca zaman verin. Yoğun saatlerde trafik olduğunda 30-45 dakika daha sürebilir.
  • Taksiye binmeyi planlıyorsanız, sarı taksi durağına bakın. Resmi olmayan kabinler kullanmayın, çünkü sizi ayırabilirler.
  • Uber ya da Lyft havalimanlarından çalışıyor ama pahalıya mal oluyor.
  • Şehre girmenin en ucuz yolu toplu taşıma araçlarına binmektir. JFK'dan, sizi yerel metroya ulaştıracak olan AirTrain'i Howard Beach'e götürün. LaGuardia'dan M80 otobüsü sizi Manhattan'a götürüyor.

10. AİRBNB'LER YASADIŞI

Tamamen değil. 30 gün veya daha uzun süre kalırsanız ya da sahibi tüm zamanını (yani koltuklarını veya ekstra odalarını kiralamak) varsa yasaldır. Eğer daha kısa bir süre için NY ziyaret ediyorsanız, gitmek için yol vardır. Hosteller de yasadışıdır ve yasal olarak işletilen birkaç hostel, hostel benzeri olanaklarla otel olarak kayıtlıdır.

11. BİR KABİN NASIL SAĞLANIR?

Taksi yağı, bir sanat eseridir. Televizyonda gördüklerinize nadiren benziyor, ancak birkaç ipucu ile de uzman olabilirsiniz. Öncelikle, caddeye yaklaşın ve hatta sokağa bile çıkabilirsiniz (eğer güvenli ve sizin için alan varsa). İkincisi, taksilerin üstündeki ışıklara dikkat et. Işık yanıyorsa, biri zaten kabinde. Ayrıca “kapalı görev” ışıkları var, bu yüzden bu kabinler ile uğraşmayın. Hedefinizi gördükten sonra, elinizi havada kaldırın ve sizin için durduklarında atlamaya hazır olun.

12. TASARRUF PARA TURU

New York’ta gezmeye gitmek, bankayu kırmak zorunda değil. En popüler cazibe merkezlerini ziyaret etmek istiyorsanız New York CITYPass'i kontrol edin. Ayrıca yapılacak bir sürü ücretsiz şey var .

13. NE İSTEDİĞİNİZİ ÖDEYİN

New York'ta oldukça hoşlandığınız bir müze var. Genellikle çok büyük bir reklam vermezler ve bunun yerine size önerilen bağışın ne olduğunu gösterirler, ancak bütçeniz varsa bu müzeleri ziyaret edebilir ve bir veya iki dolar ödeyebilirsiniz. Burada tüm bu yerlerin kapsamlı bir listesi var . Yine de kirli bir görünüm alırsan şaşırma.
14. KENDİNİZİ MANHATTAN'A SINIRLAMA
Çoğu turist Manhattan'da ve genellikle şehrin orta kısmında kalmaktadır. Times Meydanı gibi turistik yerlerde çok fazla zaman geçirmeyin. Times Meydanı'na hiç gitmediysen, kesinlikle tanıklık etmelisin, ama bir Broadway şovu görmedikçe , zamanını şehrin geri kalanını keşfetmek için kullanmak daha iyi olur. Aynı şey diğer turistik yerlerin çoğu için de geçerli.
Dışarıya çıktıktan sonra, Manhattan'da ve hatta diğer ilçelerde daha keşfedilecek çok şey olduğunu anlayacaksınız. Brooklyn ve Queens yakındır ve tamamen farklı bir his sunar.
NYC Temel İpuçları / Nathan Pyle tarafından New York Görgü Kuralları

15. CENTRAL PARK, BÜYÜK

Central Park kuralın istisnasıdır, çünkü muazzamdır. Çoğu insan Mall ve Bethesda Çeşmesi'ni kalabalık ve 800 dönümlük parkın diğer bölgelerini keşfetmeyi umuyor. John Lennon, rezervuar, Rambles, bir şelale ve daha fazlasına bir övgü var. Burada 10 + yaşlarında yaşayan bazı dostlarımız bile parkın her köşesine gitmemiş.

16. HAFTA SONLARINI DEĞİL, HAFTASONLARINI DÜŞÜNÜN

Hafta sonları, High Line gibi popüler noktalara büyük kalabalıklar getirir. Önemli ziyaretçi yerlerinden herhangi birini görmek istiyorsanız, saçma kalabalığı önlemek için hafta boyunca devam etmeyi düşünün.

17. ERKEN GİT VEYA GEÇ GİT

Aynı hatlar boyunca, çok erken veya gerçekten geç ziyaret etmeyi deneyin. İşler geç saatlere kadar kalabalıklaşmaya başlar ve genellikle gün ortasına kadar kalabalık kalırlar.

18. BROADWAY'E BAKIN

Bir şov izlemek istiyorsanız, sadece Broadway'de oynayanları araştırmayın . Şehrin her yerinde büyük tiyatrolar var Sadece birkaç isim vermek için Oyun Yazarları Ufkuları, Halk Tiyatrosu ve İmza Tiyatrosu'na göz atın. TKTS üzerinden indirimli Broadway biletleri alabilirsiniz. Ana mekan Times Meydanı'ndadır, ancak hatlardan kaçınmak istiyorsanız, Juilliard'ta TKTS'ye gidin.

19. BEKLEMEYE ALIŞ

Şehirde çok sayıda restoran var ama bir ton insan da var! Plan ya da rezervasyon yapmadıysanız, akşam yemeği için beklemeye hazırlıklı olun. Yoğun saatlerde 45 dakikalık bir bekleme süresi vardır.

20. BÜYÜK ŞEHİR, KÜÇÜK SEMTLER

Büyük bir şehir olmasına rağmen, New York'un farklı mahalleleri ve köyleri var. Her mahallenin kendine özgü bir tadı ve uzmanlığı vardır ve muhtemelen tüm gün boyunca sizi meşgul edebilir. İşte keşfettiğimiz sadece birkaçı:
  • Aşağı Doğu Yakası (LES) - çok sayıda bar, restoran ve gece hayatı. Drexler'ı mutlu saatler boyunca çok sevdik.
  • Chelsea - Sanat galerileri ve Chelsea pazarı
  • Chinatown - Biz dim sum ve ucuz yemek için buraya gidiyoruz!
  • Midtown - arkadaşlarımızdan bazıları burada yaşıyor, bu yüzden bu bölgede yemek yiyor ve takılıyoruz. Bu yakın Central Park , Broadway ve tüm turistik.
  • SoHo - bir sürü pop-up ve alışveriş
  • Greenwich Village (Köy) - barlar, kafeler, mağazalar ve Washington Square Park
  • Hell's Kitchen - bizim favori ramen dahil olmak üzere büyük gıda ton.
  • Long Island City (LIC), Queens - kaya tırmanışı! İnşaatta çok yüksek artışların olduğu LIC'in daha endüstriyel bölümünde yaşıyoruz, ancak hem Brooklyn Boulders hem de Cliffs'in yakınında olmayı seviyoruz. Ayrıca Manhattan silüetinin muhteşem manzarasını da görüyorsunuz.

21. PAKET SAĞ

New York için doğru paketi almak önemlidir. Kış mevsiminde NYC'de yaşamak için bir rehber hazırladık , ancak yıl boyunca kullanabileceğiniz bazı genel kurallar.
  • Karıştırmak istiyorsanız siyah giyin.
  • Bir çift yürüyüş ayakkabısı getir. Çok yürüyüş yapıyor olacaksın, bu yüzden rahat ayakkabılar istiyorsun.
  • Her zaman katmanları getir. Yılın hangi saatinde olursa olsun, içeride sonra dışarıda, sonra içeriden sonra tekrar açık havada olacaksınız. Sıcaklıklar büyük ölçüde değişebilir ve katmanlara sahip olmak iyidir, bu sayede bunları istifleyebilir veya gerektiğinde çekebilirsiniz.
  • Muhtemelen telefonunuzu şehirde çok kullanacaksınız, bu nedenle şarj edilmek için yanınıza ekstra bir şarj alınız .
  • Sırt çantaları, her şeyi bir arada tutmak için gerçekten çok yardımcı oluyor, ama aynı zamanda gerektiğinde iki elin de olması için özgürlük veriyor. Kamera ekipmanlarımız ve diğer her şey için yeni Peak Design sırt çantalarımızı seviyoruz Ayrıca, fermuarlarınızı sabitlemek için yanlarınızı sabitleyebilirsiniz.
Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yardımcı oldu mu?

Yorum Gönder

0 Yorumlar