Düz Tasarım Devriminin Evrimini Keşfetmek

Düz Tasarım Devriminin Evrimini Keşfetmek


2010'ların en büyük trendlerinden biri bugün hala gelişmektedir. 2013 yılında hız kazanmaya başlayan düz tasarım, halen web tasarımında en çok kullanılan ve kullanılan tekniklerden biridir. Ama kendini bu kadar uzun süre nasıl sürdürdü? Tasarımcılar ve geliştiricilerin ilgisini çeken düz tasarım nedir? Ve endüstriye bu kadar kısa sürede nasıl hakim oldu?

görüntü

Düz Tasarımın Faydaları

Düz tasarımın faydaları yüzeye yazılmıştır. İyi, uzun, düz bir UI'ye bakın ve ne gördüğünüzü nasıl gördüğünüzü gerçekten takdir etmeye başlayacaksınız. 

Örneğin, Danimarka'daki ev eşyası perakendecisi Helbak (yukarıda) tarafından gösterildiği gibi, düz tasarım kullanıcılara tam olarak istedikleri ve ihtiyaç duydukları şeyi verir: içerik. Bu durumda, yalnızca ürünlere göz atmak için yeterli gezinme vardır; arayüzün geri kalanı ise kendini yüksek çözünürlüklü ürün görüntülerine ayırır. Sessiz renklerden oluşan bir ızgaraya karşı koyduğunuzda, arayüz titizlikle düzenlenmiştir ancak görsel olarak ilginçtir. 

Aslında, düz tasarımın bugün yürürlüğe girmesinin üç ana sebebi var:


  1. Basit ve sezgisel - Modern teknoloji (hem yazılım hem de donanım) daha basit öğrenme eğrileri için çabalarken, basit arayüzler bu amaç için çok doğal bir araç gibi hissettirir. İnsan Gözü için Web Tasarımında tanımladığımız gibi, gereksiz dağınıklığı ortadan kaldırmak ve temel bilgilerle bağlantı kurmak, kullanıcıların daha fazla dahil oldukları görev ve deneyimlerine odaklanmalarını sağlar. 
  2. Duyarlı ve uyarlanabilir tasarım için mükemmel - Düz tasarım doğal olarak minimalist ve şebekeye bağlı olduğundan, içerik adaptif bir çerçeve (cihaz başına bir tasarım) veya duyarlı bir çerçeve (cihaz bazında değişebilen bir tasarım) ile çalışıp çalışmadığınızı kolayca değiştirir ). Ekrandaki daha az öğe, tüm cihazlarda yükleme sürelerini hızlandıran arka uçta işlem yapmak için daha az veri anlamına da gelir. 
  3. Kendini sürekli kılan popülerlik - Kimse kalabalığı takip etmeyi kabul etmiyor, ancak web tasarımındaki tüm büyük oyuncular benzer bir şey yaptığında, daha küçük oyuncular farkedecek ve aynı şeyi yapacaklar. Bu dalga bir noktada ortaya çıkacak olsa da, düz tasarım, yeni tasarım felsefesi grevleri içinde kesinlikle yeniden (bir dereceye kadar) reenkarne olacağına yetecek katı kullanılabilirlik prensipleri üzerine inşa edilmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar