E-Ticaret Sitesi Kurmak İsteyenlere Öneriler

E-Ticaret Sitesi Kurmak İsteyenlere Öneriler

  •        E-ticaret sektörü, günümüzde hemen herkesçe bilinmekte ve kullanılmaktadır. Hâl böyle olunca da işletmeler ticaretini sanal sektöre de kaydırmak istemekte ve daha çok müşteriye ulaşmanın yollarını aramaktadır. Bu maksatla birçok e-ticaret sitesi kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Fakat e-ticaret sektöründe meydana gelen değişikliklere ayak uyduramayan ya da zaten sağlam temeller üzerine oturtulamayan e-ticaret siteleri kısa zamanda çöküş dönemine girerek yok olmaktadırlar. Bu yazımızda, e-ticaret sitesi kurmak isteyenlere temel bâzı öneriler vereceğiz.
    E-Ticaret Sitesi Kurmak İsteyenler İçin Öneriler Bu hususta önemli olan ilk öğe şüphesiz e-ticaret sitesinin ismidir. Alan adı ya da domain olarak da bilinen bu kıstas, sitenizin ne kadar fazla akılda kalıcılığını belirlemesi adına oldukça önemlidir. Jenerik ve marka olabilecek bir alan adının tercih edilmesi, e-ticaret sektörü için en önemli adım olacaktır. Bu ismin, satışını yapmış olduğunuz ürün ya da hizmetlerle alakalı olması da çok önemlidir. Sektörün en eski Türk firmalarından olan Hepsi Burada, isim konusuna verilebilecek en güzel örneklerdendir.
    E-ticaret siteleri için ikinci önemli unsur site tasarımıdır. Site tasarımının etkili ve ergonomik olması elzemdir. Böylece müşterileriniz istedikleri ürünlere kolayca erişebilecek ve satın alabileceklerdir. Bir diğer önemli unsur da ekip faktörüdür. E-ticaret, bilindiği gibi çok yönlü bir platformdur. Dolayısı ile satın alma departmanında, depolamaya ve müşteri hizmetlerine kadar muhkem bir ekibin varlığı, web siteniz için oldukça yararlı olacaktır.
    Tüm bunların yanı sıra müşterilere yönelik kampanyalar yapmanız da, zaman zaman etkili bir sonuç doğuracaktır. Bu şekilde başarılı olabilir ve internet ziyaretçilerinizi sitenize alıştırabilirsiniz. Ayrıca çağrı merkezinizin işlevsel olması da, müşterilerinize verebileceğiniz dönütün kaliteli olmasını sağlayacaktır. Sattığınız ürün ya da hizmetin kalitesinden çok, verdiğiniz desteğin de önemli olduğunu bu şekilde bilmeniz gerekmektedir.
    E-ticaret sektörünün gelişmiş olması, aynı zamanda sizi olumsuz yönde de etkileyebilir. Çünkü sektöre yeni giren her işletmeci, reklam unsurunu göz ardı etmektedir. Oysa reklam, her daim önemsenecek bir olgudur. Dolayısıyla gerek Adwords gerekse farklı reklam türlerini kullanmanı, e-ticaret sisteminiz için yararlı olacaktır.

    Sizin başarınıza..

    E-Mail Aboneliği:  
    *E-Mail adresinize gönderilecek maildeki onay linkine tıklamayı unutmayın*

    Yorum Gönder

    1 Yorumlar

    Tuncay UKAN dedi ki…
    çok güzel bir yazı ve bilgilerndirme